Succékonferensen är tillbaka!

24-25 oktober 2018 - Save the date!

Nu är programmet släppt! Ladda ned och anmäl dig till årets händelse för Miljöbyggnads-Sverige!

Nu är Citylab Action Certifiering lanserad! Läs mer och ladda ner här!

Miljöbyggnad för förvaltning!

Delta i utvecklingsarbetet! Läs mer om anmälan här!

Vi har branschens bästa kurser i hållbart samhällsbyggande

Du hittar vårens kursdatum på vår utbildningssida.

Certifiering

Klicka här

Utbildning

Klicka här

Utvecklingsarbete

Klicka här

Svenska skolbarn sparar 11 miljoner kilowattimmar per år

- PRESSMEDDELANDE - 

Allt fler svenska skolor miljöcertifieras enligt det svenska systemet Miljöbyggnad. Nu visar utvärderingar att certifierade skolor sparar över 11 miljoner kilowattimmar per år jämfört med kraven från Boverkets byggregler. Det betyder att de årligen sparar lika mycket energi som cirka 450 villor drar.

Läs mer...

BGO uppdateras mellan kl 15-17

Idag, onsdag, kommer BGO (Building Green Online) att uppdateras med ett antal nya funktioner. Det medför att vi behöver stänga ner systemet under 2 timmar på eftermiddagen. Vi hoppas att uppdateringen kommer att gå smidigt och inte orsaka problem för användarna. Är det någonting som inte fungerar som det ska är det bara att ringa eller maila oss. 

Anmälan till nyhetsbrev simple

Var snäll och fyll i dina uppgifter för att anmäla dig till våra nyhetsbrev. Är du anställd hos ett medlemsföretag får du även vårt månatliga medlemsbrev samt inbjudningar till medlemsevenemang.

Akut service av sgbc.se

Vår IT-leverantör har upptäckt ett säkerhetsintrång på servern för SGBC.se. Säkerhetshålet har åtgärdats, men som en extra säkerhet så kommer allt att flyttas till en ny serveryta som är garanterat opåverkad.
 
Detta gör att det ej kommer att gå att utföra nya inloggningar på SGBC.se och vidare till Building Green Online från och med klockan 15.00 den 12 januari till dess att arbetet är klart, vilket beräknas till någon gång under kvällen den 12 januari. Om ni redan är inloggade i Building Green Online, kan ni fortsätta att arbeta utan att påverkas.
 
Vår IT-leverantör kan inte se att någon data har laddats ner under intrånget och all användardata har en stark kryptering. Ingen data i Building Green Online har varit tillgänglig, då denna befinner sig på separata servrar som inte utsatts för intrång.
 
Som en säkerhetsåtgärd uppmanar vi dock samtliga användare att byta lösenord på sitt konto, efter att vi har annonserat om den genomförda ompekningen. Om du använder samma lösenord på flera sajter rekommenderas du att byta även där. Du gör detta genom att besöka följande sida: https://www.sgbc.se/logga-in?view=reset
 
Vi ber om ursäkt för det inträffade.

BRE förvärvar CEEQUAL Ltd

CEEQUAL och BREEAMs system för infrastruktur slås ihop till ett. Under de kommande två åren kommer det bästa av de två systemen att föras ihop i ett system  – CEEQUALs processfokus kombineras med BREs fokus på mätetal med mera till ett förbättrat holistiskt system. Mer finns att läsa på BREs hemsida här.

Sweden Green Building Council hanterar hela ansökningsprocessen för svenska byggnader i EU GreenBuilding från den 1 oktober

Den europeiska miljöcertifieringen EU GreenBuilding utvecklades för att energieffektivisera byggnadsbeståndet och EU har sedan starten ansvarat för den slutliga hanteringen och certifieringen av byggnader. Från den 1 oktober slutar man dock med denna hantering, men certifieringen kommer i fortsättningen att skötas av internationella aktörer.

I Sverige kommer man fortfarande att kunna certifiera sin byggnad enligt systemets krav via Sweden Green Building Council. Sweden Green Building Council är en av de tre största aktörerna inom GreenBuilding och har den mest utbyggda hanteringen för systemet i Europa. Nu kan ansökningarna göras helt på svenska och återrapporteringen till EU utgår. Detta förenklar hanteringen och snabbar upp processen.

EU GreenBuildings popularitet bland svenska fastighetsägare och systemets enkla upplägg har gjort att det varit ett bra incitament för den svenska bygg- och fastighetsbranschen att energieffektivisera. Vi vill givetvis behålla detta i framtiden och ser fördelar i möjligheten att helt få hantera systemet. Vi räknar med att handläggningen blir snabbare och lättare.

Om du har några frågor om detta, skicka dessa till så återkommer vi till dig så snart som möjligt. Vi kommer uppdatera med mer information om den nya hanteringen under hösten.

Sweden Green Building Awards utökas med fler priskategorier

PRESSMEDDELANDE

Sweden Green Building Awards - den svenska bygg- och fastighetsbranschens stora prisutdelning för hållbart byggande - har utökats med fem priskategorier. Bland de nya priserna finns bland annat ett nyinstiftat pris för hållbarhetsarbete i innovativ samverkan, framtaget av Stockholms stads forum för hållbara fastigheter. Priserna kommer att delas ut på en galamiddag, i samband med konferensen Building Sustainability SGBC14 som hålls den 10-11 november.

Läs mer...

Underkategorier

Här hittar du det senaste från Sweden Green Building Council. Äldre nyheter hittar du i nyhetsarkivet i vänsterkolumnen.

Certifierade byggnader


- svenska byggnader har certifierats enligt Miljöbyggnad.
- svenska byggnader har certifierats enligt GreenBuilding.
- svenska byggnader har certifierats enligt LEED.

Just nu

... deltar över 150 personer i Citylab Network. 

Aktuellt i Miljöbyggnad. Läs mer...

Aktuellt i BREEAM-SE. Läs mer...

Aktuellt i LEED. Läs mer... 

... är vi 349 medlemsföretag i Sweden Green Building Council. Se alla...

Medlemmar