Slider

Namnge Sweden Green Building Councils nya certifiering!

Just nu utvecklar Sweden Green Building Council en ny netto-noll-utsläppscertifiering för byggnader. Certifieringen är en del av det internationella projektet Advancing Net Zero och går under arbetsnamnet Net Zero-certifieringen. Inför lanseringen av pilotversionen av certifieringen hoppas vi ha det färdiga namnet på plats.

Därför behöver vi nu din hjälp! Vi vet att det finns ett starkt engagemang för projektet i den svenska bygg- och fastighetsbranschen och vi utlyser därför en namntävling för den nya certifieringen.

Certifieringen som ska namnges har Sweden Green Building Council valt att göra som en påbyggnad till befintliga certifieringssystem. Den nya certifieringen är för de som vill gå steget längre, för att leda utvecklingen och verkligen visa vad som är möjligt i byggnader. Livscykelperspektivet är centralt och kraven som föreslås är bland de tuffaste i världen. Det är alltså detta du bör ha i åtanke när du kommer på ditt förslag.

Tävlingen pågår fram till 15 juni 2018 och är öppen för alla som vill vara med. Vinnaren i tävlingen erhåller två biljetter till konferensen Building Sustainability 18  i höst (värde 5700 kronor styck). Samtliga förslag ska skickas till med rubriken "Namntävling för Net Zero-certifieringen". Samtliga villkor finns längre ned.

Du har väl inte missat att det nu bara är två veckor kvar att svara på remissen för Advancing Net Zero. Läs mer om remissen och ladda hem remissdokument här. Vi behöver ditt remissvar senast den 25 maj!

Tävlingen är öppen för alla personer över 18 år. Sweden Green Building Councils servicebolag Building Green in Sweden AB blir fullständig ägare av det vinnande förslaget för alla tänkbara syften, som till exempel varumärkesskydd, logotyper och marknadsföring med mera. Vinsten i tävlingen är skattepliktig för vinnaren. Det vinnande förslaget utses av en jury bestående av styrgruppen för Advancing Net Zero tillsammans med Sweden Green Building Councils marknads- och kommunikationsavdelning. Om juryn anser att det inte inkommit några bra namnförslag förbehåller Sweden Green Building Council sig rätten att inte utse någon vinnare. Genom att delta i tävlingen godkänner du dessa villkor.