Vi finns i Almedalen för våra medlemmar!

Sweden Green Building Council kommer att finnas på plats i Almedalen i sommar. Våra experter finns tillgängliga för debatter eller information på era seminarier. Förutom att berätta om certifieringar av byggnader och stadsdelar och vad vi gör som Sveriges största intresseorganisation för hållbart samhällsbyggande så kan vi till exempel berätta om följande ämnen som är aktuella just nu:

  • Framtidens byggda miljö - Vi pratar mycket om att bygga hållbart, men hur skapar vi attraktiva stadsmiljöer vi vill leva i? Hur ser vi till att skapa hållbara miljöer för alla i samhället, så att hållbarhet inte blir något som är förbehållet vissa?
  • Certifiering av stadsdelar - Nu finns Sveriges första certifieringssystem för stadsdelar tillgängligt att användas via Sweden Green Building Council. Hör mer om vad systemet innebär och hur det kan hjälpa er att konkretisera era hållbarhetsmål.
  • Bostäder - Vi efterfrågar allt fler ekologiska produkter i våra liv, allt från tomater i mataffären till kläder och inredning. Hur tar vi steget vidare till ökad medvetenhet om miljövänliga bostäder?
  • Skolor och förskolor - Många skolor i landet har dålig ventilation och fuktproblem. Hur kan vi bygga bättre lärmiljöer för våra barn? Vi behöver bra skolmiljöer som leder till bättre hälsa och studieresultat. Bra arbetsmiljö ska inte vara förbehållet vuxna. Vi har inspirerande exempel på kommuner i framkant som bygger Miljöbyggnad Guld åt sina elever.
  • Rekordmånga certifierade byggnader förra året - Under 2017 slog miljöcertifieringar för byggnader nya rekord i Sverige. Att bygga miljöcertifierat har nått en vändpunkt, där de som idag certifierar tar ledningen och de som inte gör det riskerar att halka efter. Hur får vi hela branschen att inse vikten av hållbart byggande och att arbeta mot samma mål?

Har ni andra frågor som rör hållbart byggande och hållbar samhällsutveckling som ni vill prata om i Almedalen, tveka inte att kontakta oss för idéer och förslag! Vi har ett brett nätverk med över 350 medlemsföretag- och organisationer och vi kan hjälpa er att knyta de kontakter ni vill få.

I år kommer följande personer att finnas tillgängliga att delta på era arrangemang mellan den 2-5 juli:

  • Cecilia Williams, VD
  • Evelina Strandfeldt, Marknads- och kommunikationschef
  • Linda Kjällén, Certifieringschef
  • Sigrid Walve, Chef Citylab (Det svenska certifieringssystemet för stadsdelar)

Kontakta oss om ni vill att vi ska komma till er och bidra till en givande diskussion om hållbart byggande och hållbar samhällsutveckling!

Kontaktuppgifter: Evelina Strandfeldt, Marknads- och kommunikationschef, Sweden Green Building Council, telefon: 070-722 64 17, e-post:

Vi ser fram emot att träffa er i Almedalen i sommar!