Digitalt medlemsmöte från Göteborg: Så tar vi hand om och utvecklar våra befintliga byggnader

Att bygga nytt kostar mycket i resurser, därför har vi alla ett ansvar för att ta hand om och utveckla våra befintliga byggnader. Den 20 april håller vi ett webbinarium sänt från Göteborg om detta.

Vi kommer att prata om förvaltningsrutiner kopplade till Miljöbyggnad utifrån verkliga exempel, samt om hur man renoverar utifrån ett helhetsperspektiv med hänsyn till områdena: teknik, miljö, ekonomi, sociala värden, och arkitektur/kulturmiljö. Vi diskuterar hur det kan haka i befintligt arbete som fastighetsägare ofta redan gör.

Varmt välkomna till dagens webbinarium önskar SGBC Väst, Ramböll och Krook & Tjäder!

Agenda:
12:00 SGBC Informerar
12:10 Förvaltningsrutiner utifrån Miljöbyggnad och fastighetsägareperspektiv
12:30 Hållbar renovering av byggnader baserat på resultaten från forskarmiljön SIRen
12:50 Avrundning/Frågor

Talare:

Magnus Heier: gruppledare Energi och Miljö på Ramböll. Magnus är även certifierad Miljöbyggnadssamordnare och är anlitad för utbildningar och som granskare hos SGBC.

Robert Carlsson: Hållbarhetsansvarig på Castellum där han jobbar med koncerngemensamma hållbarhetsfrågor inklusive koncernens ISO-, arbetsmiljö och förvaltningsrutiner.

Kristina Mjörnell: affärs- och innovationsområdeschef på RISE avdelning Hållbara städer och Samhällen, samt adjungerad i Krook & Tjäders styrelse. Kristina är också adjungerad professor vid Lund Universitet, Avdelningen för Byggnadsfysik på LTH. Kristina har varit med och initierat, projektlett och arbetat i ett stort antal forsknings- och utvecklingsprojekt inom Hållbara byggnader, renovering, fuktsäker byggprocess samt hållbara städer.

Datum:

2020-04-20

Tid:

12:00 – 13:00

Plats:

Online

Anmäl dig här