Medlemsmöte i Göteborg: Klimatkrav i byggbranschen – hur räknar man egentligen?

Nu bjuder vi in till medlemsmöte i Göteborg med fokus på klimatberäkningar och klimatkrav i byggbranschen. Seminariet ger svar på hur Göteborgs stad arbetar med klimatkrav och hur staden tänker kring cirkularitet. Vi får en guidning i hur de senaste metoderna och verktygen, med utgångspunkt i livscykelanalys, används. Dessutom frågar vi oss om trä är bättre än andra byggmaterial.

Seminariet är endast öppet för medlemmar i Sweden Green Building Council. Vill du bli medlem? Läs mer här.

Vi behöver din anmälan senast 16 oktober. Det är begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Program

07:30 Frukostmingel

08:00 Välkommen!
Helga Gimse, medlemsansvarig på SGBC, och Tora Lindberg, nätverket SGBC Väst, hälsar välkommen och berättar vad som är på gång på SGBC just nu.

08:10 Carin Borgelson från Göteborgs stad Fastighetskontoret berättar om stadens klimatkrav. Vad krävs nu och hur förväntas kraven skärpas framöver? Hur tänker staden runt cirkularitet?

08:25 David Althoff Palm, ansvarig för Resource management på Ramboll Sweden, ger oss en snabb guidning i de senaste metoderna och begreppen med utgångspunkt i livscykelanalyser. Hur och när används LCA, LCC, BVD, PEF och EPD för byggprodukter och hus? Vilka LCA-verktyg finns? Dessutom frågar vi oss om trä är bättre än andra material eller om det kan vara tvärtom. Och hur svårt är det egentligen att fuska med siffror?

08:50-09:00 Frågor och diskussion

Datum:

2019-10-22 – 2019-10-22

Tid:

07:30:00 – 09:00:00

Plats:

Ramboll, Vädursgatan 6, Göteborg. Mötesrum Haga & Linne.
ANMÄL DIG