Medlemsmöte: Masthuggskajen i förvandling – genomförande av en Citylab-certifierad stadsdel

Den 23 november bjuder det regionala nätverket SGBC Väst in till ett medlemsmöte. Vi får följa med Älvstranden Utveckling AB på en stadsvandring i Masthuggskajen som följs av en lunchföreläsning om Habitat 7, ett unikt kontorshus i trä.

Just nu utvecklas Masthuggskajen och en ny hållbar stadsdel växer fram. Älvstranden Utveckling inleder mötet med en stadsvandring. Under stadsvandringen får vi höra hur deras modell för samverkan med byggherrarna ser ut och vilken roll de tar i ett projekt som Masthuggskajen, en av de största detaljplanerna i Göteborg. Mötet avslutas med en lunchföreläsning på Krook och Tjäders kontor om Habitat 7 och projektets hållbarhetsmål.


Agenda

  • Välkommen och information från SGBC.
  • Stadsvandring i Masthuggskajen med fokus på Älvstranden Utvecklings hållbarhetsarbete och arbete med Citylab som processmetodik. Älvstranden var bland de första att certifiera enligt Citylab. Vi får veta hur man håller i ambitionerna hela vägen under en lång genomförandeprocess – Abdurrahman Toryalay, Projektledare Masthuggskajen, Älvstranden Utveckling AB och Kristian Käll, Hållbarhetschef, Älvstranden Utveckling AB.
  • Lunchföreläsning:
    • Älvstranden Utveckling AB fortsätter berätta om Masthuggskajen som projekt med Citylab som processmetodik – Kristian Käll, Hållbarhetschef, Älvstranden Utveckling AB
    • Habitat 7 – så driver hållbarhetsmålen fram hållbar arkitektur. Hör om processer och lösningar för Habitat 7, som ritas på uppdrag av NCC – Anders Pettersson, arkitekt SAR/MSA, studiochef, Göteborg och Christian Hammarström, arkitekt MSA, Krook & Tjäder.

 

Begränsat antal platser! Anmälan stänger 19/11

Datum:

2022-11-23

Tid:

10:30 – 13:00

Plats:

Samlingplats Heurlins Plats 1, Göteborg

Anmäl dig här