Medlemsmöte: Studiebesök i Sergelhuset i Stockholm

Den 13 juni 2022 bjuder nätverket SGBC Öst in till ett medlemsmöte med presentation och rundvandring på Sergelhuset, vinnare av Årets LEED-byggnad/projekt under Sweden Green Building Awards 2020.

Sergelhuset är banbrytande inom ett antal hållbarhetsinitiativ, från omfattande bevarande av betongstommen till regnvattenbesparing och innovativa energilösningar. Under studiebesöket får ni chansen att följa med på en rundvandring och lyssna till några av nyckelpersonerna som berättar mer om hållbarhetsarbetet och vad som krävts för att uppnå LEED Platinum. Du kommer få med dig mycket ny kunskap om hållbarhetsarbete i fastigheter även om du inte arbetar med just LEED.

Program

  • Sergelhusets bakgrund och vision – Anna Denell, hållbarhetschef, Vasakronan
  • LEED v4 i Sergelhuset – Pia Öhrling, Piacon
  • Samarbete: en förutsättning för att lyckas – Caroline Hill, Zengun
  • Regnvattenåtervinning, hur gör man? – Simon Bergström, Bengt Dahlgren
  • Rundvandring
  • Efter studiebesöket är det mingel för de som vill på Spesso mellan 16-17.30

Medlemsmötet arrangeras av SGBC Öst och är öppet för alla anställda på SGBC:s medlemsföretag. Det finns plats för 50 deltagare och sista anmälningsdag är 7 juni.

Om Sergelhuset

Sergelhuset består av tre huskroppar som vetter mot Sveavägen, Malmskillnadsgatan respektive Hamngatan. Här utvecklar Vasakronan kontor, handel, bostäder och mötesplatser.

Projektet omfattar 86.000 kvm och budgeten är 3.7 mdkr och bland hyresgästerna finns förutom Vasakronan själva bl.a. spelbolaget King, Stureplansgruppen, EY och Vassa Eggen. Projektet är indelat i fyra totalentreprenader som drivs av tre
entreprenörer: Zengun, NCC och Veidekke. Projektet certifieras i LEED v4 Platinum och finansieras med gröna obligationer från Nordiska och Europeiska investeringsbanken.

Datum:

2022-06-13

Tid:

14:00 – 16:00

Plats:

Samling på Vasakronans huvudkontor Mäster Samuelsgatan 56
Anmäl dig här