Webbinarium: Mindre entreprenör i ett BREEAM-projekt – hur funkar det?

Kan man som liten eller medelstor entreprenör gå in i projekt som ska miljöcertifiera byggnaden enligt BREEAM, eller måste entreprenören ha stora muskler i sin organisation för att klara av det? Hur går man till väga om man inte är störst på marknaden men ändå vill vara med?

Under webbinariet kommer Karin Elgh och Reza Aghvami från entreprenören HENT att dela med sig av erfarenheter från BREEAM-processen från det Award-vinnande projektet Foajén, men framförallt lyfta vikten av rätt organisation och en integrerad process. HENT är samhällsbyggare och byggentreprenör på den nordiska marknaden. HENT Sverige AB är koncernens svenska dotterbolag. Majoriteten av HENT:s projekt i Sverige arbetar med, eller är certifierade enligt, någon typ av miljöcertifiering.

 

Dessutom kommer Birgitta Govén och Marianne Hedberg på branschföreningen Byggföretagen att informera om hur Byggföretagen kan hjälpa dig som mindre företagare att klara klimat- och miljökrav i byggprojekt. Byggföretagen har i uppgift att på olika sätt stötta medlemsföretagen för en hållbar och konkurrenskraftig affär. Små och medelstora företag kan ha nytta av de verktyg som finns och utvecklas för utvärdering av företagets hållbarhetspåverkan och prioritering av åtgärder. Är de olika miljöcertifieringarna bara att betrakta som en utmaning eller är det även en möjlighet?

 

Anmäl dig här

Datum:

2021-04-28

Tid:

12:00 – 13:00

Plats:

Online