Julhälsning

Nu är det snart jul och det är dags att se tillbaka och fundera över året som gått.

Det har verkligen varit ett annorlunda år. I mars kom coronan och förändrade tillvaron för de flesta av oss. Men vi ställde inte in utan ställde om. Och till vår glädje kan vi se att intresset för hållbarhetsfrågorna inom samhällsbyggnadssektorn bara ökar. Idag är företags och kommuners hållbarhetsarbete inte någonting som görs på sidan av, utan att se till helheten. Att arbeta hållbart är idag att riskminimera.

Det är mycket spännande som har hänt på SGBC under året. Vi gjorde om alla våra utbildningar till digitala. Vi har lanserat en manualuppdatering för Miljöbyggnad 3.1 och dessutom lanserat två helt nya certifieringssystem; Miljöbyggnad iDrift för det befintliga fastighetsbeståndet och NollCO2 för byggnader med netto-noll klimatpåverkan.

Det som är unikt för Sweden Green Building Council och som ger oss möjlighet att påverka och verkligen göra skillnad, är förstås alla ni medlemmar, det är ni som går före och driver på samhällsutvecklingen. Det är vi stolta över!

I november blev det tydligt hur många fantastiska projekt finns runt om i Sverige när vi delade ut Sveriges mest prestigefyllda pris för hållbart samhällsbyggande under vår första digitalt genomförda gala Sweden Green Building Awards.

Nu tackar vi för ett händelserikt 2020 och ser med spänning fram emot 2021.

Vi på SGBC önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Lotta
VD Sweden Green Building Council