Projektledare nätverk och event till Sweden Green Building Council

Vill du arbeta med att utveckla och driva olika nätverk och events i Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande?

Sweden Green Building Council (SGBC) erbjuder verktyg och utbildning i miljöcertifiering av byggnader, stadsdelar och anläggningsprojekt. Vi är en medlemsorganisation där en viktig del är våra olika nätverk och våra medlemsträffar. Vi är också en plattform för erfarenhetsutbyte, inspiration och kunskapsöverföring och här är våra olika typer av konferenser en viktig del av vår verksamhet. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla och driva våra nätverk och projektleda våra olika konferenser och events.

Om tjänsten och din erfarenhet
Varje år anordnar SGBC ett antal endagskonferenser där ett eller flera av våra certifieringssystem står i centrum. Vartannat år anordnar vi även en stor tvådagarskonferens där närmre 1000 personer är involverade som deltagare eller talare. De åren då den stora konferensen inte går av stapeln arrangerar vi istället en stor galamiddag där Sweden Green Building Awards delas ut under högtidliga former.

Som projektledare för events är det ditt ansvar att hålla i alla trådar från A-Ö för dessa olika events. Du ansvarar för att få fram de bästa talarna, att sätta samman konferensprogram etc. och du samordnar interna och externa resurser. Du projektleder och driver även våra olika frukost- och medlemsmöten tillsammans med SGBC:s verksamhetschefer och medlemsansvariga.

Som medlemsorganisation erbjuder vi våra medlemmar att delta i olika typer av nätverk vilka syftar till att skapa mötesplatser för samverkan. Det gör vi genom medlemsmöten, expertnätverk och regionala nätverk men även genom våra digitala nätverk. Som projektledare för våra nätverk ingår att planera och genomföra olika typer av nätverksträffar och webinar, men också att utveckla nya digitala nätverk och förfina det koncept vi redan har.

Du kommer även arbeta med omvärldsbevakning och målgruppsanalyser kopplat till ditt uppdrag som projektledare för nätverk och events.

Tjänsten är mycket operativ och till din hjälp kommer du ha många olika kollegor från flera olika avdelningar på SGBC.

Dina egenskaper och kvalifikationer
Som person är du en genomförare – du driver dina idéer och dina projekt framåt tillsammans med dina kollegor. Du är en prestigelös lagspelare som gör planer till verklighet. Du är utåtriktad och trivs i dynamiska miljöer där du får verka i en flexibel roll som du själv är med och utformar och utvecklar. Du som söker har passande eftergymnasial utbildning, hög digital kompetens och minst fyra års relevant arbetslivserfarenhet samt ett gediget intresse för hållbarhetsfrågor inom vår sektor. Har du kunskap om certifieringssystem är det en merit. Det är också meriterande om du har ett upparbetat kontaktnät inom bygg- och fastighetsbranschen.

Allmänt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt. Tjänsten är placerad i Stockholm på vårt fina aktivitetsbaserade kontor i Hornstull. Du kommer att vara en del av ett företag som idag består av cirka 30 personer där vi kompletterar varandra med våra olika kompetenser och personligheter. Vi hjälps åt och rycker in där det behövs för att stötta varandra. Vår gemensamma inställning är att det är viktigt att trivas och ha roligt på jobbet.

Är du den vi söker?
Skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 7 januari 2019. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum om du är rätt kandidat. Vi rekommenderar därför att du inte väntar med att skicka in din ansökan om du känner att detta är ett jobb för dig!

Ansökan skickas till rektytering@sgbc.se, ange “Ansökan projektledare” i ämnesraden. Frågor kring tjänsten besvaras via e-post – använd samma adress som ovan.
Välkommen med din ansökan!