SGBC söker marknadschef

Sweden Green Building Council (SGBC) är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Nu söker vi en marknadschef, som blir övergripande ansvarig för den strategiska och operativa marknadsföringen och kommunikationen på SGBC.

Som marknadschef på SGBC är du övergripande ansvarig för den strategiska och operativa marknadsföringen och kommunikationen på SGBC. Du ansvarar för att upprätta en årlig marknadsplan. Du leder marknadsföringsarbetet och driver säljaktiviteter för SGBC:s tjänster, produkter och medlemskap. Marknadsavdelningen ansvarar även för affärsutveckling och omvärldsbevakning.

Du och ditt team på sex medarbetare arbetar nära företagets verksamhetsområden och andra avdelningar för att stärka SGBC:s band med befintliga medlemmar och nätverk. Marknadsavdelningen ansvarar även för nykundsbearbetning och SGBC:s konferenser och events. SGBC verkar på en internationell arena och är medlemmar i World Green Building Council och ansvaret för de internationella nätverken ligger inom marknadsavdelningen.

SGBC är en organisation som växer och ska fortsätta göra så. Du kommer i din roll vara ett säljstöd till företagets verksamhetsområden, planera sälj- och marknadsföringsinsatser och bevaka och analysera marknaden.

Kvalifikationer
Vi ser att du har arbetat med liknande roller inom marknadsföring, PR samt kommunikation. Du har god vana av att kommunicera med externa kontakter samt att hantera olika typer av organisationer. Affärsutveckling och innovation av nya tjänster och produkter är något som engagerar dig. Du har även god och stilsäker förmåga att kommunicera i tal och skrift samt kan kvalitetssäkra texter. För att lyckas i rollen behöver du även kunskap inom Officepaketet, CRM-system, WordPress eller liknande. Du har tidigare erfarenhet av försäljning i någon roll. Du har haft personalansvar och tycker om att arbeta med och i team. Det är meriterande att tidigare arbetat i en ledningsgrupp.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad, driven och har ett intresse av samhällsfrågor. Som person är du modig, utvecklingsorienterad och entusiasmerande. Du har hög integritet, är strategisk samt kan kavla upp armarna när det behövs. Du är en naturlig och innovativ ledare som samarbetar och har hjärtat med i arbetet.

Ansökan
SGBC samarbetar med HRM Affärsutveckling i den här rekryteringen. För mer information kring tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult Julia von Weber eller researcher Amanda Norstedt via info@hrmab.se eller 08-556 088 60.

Intervjuer kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast, dock senast den 11 augusti. Vi tar inte emot några ansökningar via e-post. Ansökan görs direkt hos HRM via denna länk. Välkommen med din ansökan!