SGBC söker senior certifieringsspecialist i BREEAM-SE

Sweden Green Building Council (SGBC) är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Efterfrågan på våra tjänster växer ständigt och vi söker nu dig som vill vara en del av ett dynamiskt team i rollen som specialist inom BREEAM-SE.

Om tjänsten
Intresset för BREEAM i Sverige ökar ständigt, mycket tack vare dess holistiska synsätt och anpassningen till svenska förhållanden. De kommande åren förväntar vi oss ett ökat antal registreringar och certifieringar vilket gör att vi behöver bli fler som arbetar med BREEAM-SE. Självklart arbetar vi nära andra certifieringssystem så som Citylab, WELL och NollCO2 för att ta ett bredare grepp på hållbarhetsfrågan och ytterligare öka byggnaders hållbarhetsprestanda. Parallellt pågår mycket utveckling för att göra BREEAM-SE mer lättillgängligt, användarvänligt och effektivt för alla som använder systemet.

Som senior certifieringsspecialist kommer du vara en del av ett spännande och dynamiskt team. Vi utvecklar ständigt BREEAM-SE och oss själva och den utvecklingen kan du komma att vara en del av. Arbetsuppgifterna innefattar att kvalitetsgranska certifieringsansökningar, arbeta med hur manualen ska tolkas och anpassas för specialprojekt. Men även alltifrån utveckling av arbetssätt, till kommunikativa insatser mot våra användare av systemet och våra nätverk. Det finns även möjlighet att hålla utbildningar. Du kommer att ha många kontaktytor, både externt och internt, delta på operativa och tekniska rådsmöten och ha nära samarbete med BRE i Storbritannien samt andra internationella parter.

Tjänsten kan vara möjlig att forma beroende på vilken bakgrund och kompetens du tar med dig. Du rapporterar till verksamhetsområdeschef för BREEAM och arbetar tillsammans med andra certifieringsspecialister.

Vem vi söker
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen såsom byggnadsingenjör, gärna med inriktning mot hållbart samhällsbyggande. Har du arbetat med BREEAM och har en tilläggsutbildning inom området är det högst meriterande. Erfarenhet från andra certifieringssystem är också meriterande. För att snabbt komma in i rollen och kunna ta ett större ansvar tror vi att du har minst tre års relevant arbetslivserfarenhet.

För att lyckas i rollen har du ett utpräglat sinne för ordning och reda och är kvalitetsmedveten, prestigelös, initiativrik och ansvarstagande. Du kan läsa ritningar, har god förståelse för byggprocessen och brinner självklart för miljö- och hållbarhetsfrågor kopplade till samhällsbyggnadssektorn. Dina språkkunskaper är goda och du formulerar dig mycket väl på både svenska och engelska, både i tal och skrift.

Låter det intressant?
Ansökan skickas till rekrytering@sgbc.se, ange “Ansökan senior certifieringsspecialist BREEAM-SE” i ämnesraden. Frågor kring tjänsten besvaras via e-post – använd samma adress som ovan.

Välkommen med din ansökan!

Om Sweden Green Building Council
Sweden Green Building Council är Sveriges snabbast växande hållbarhetsorganisation. Vi har ökat från tretton medlemmar vid starten 2009 till över 360 medlemmar 2019. Våra medlemmar är företag och organisationer verksamma inom den svenska samhällsbyggnadssektorn. Inom Sweden Green Building Council finns ett stort nätverk av experter för erfarenhetsutbyte och inspiration. Vi erbjuder verktyg och utbildning i miljöcertifiering av byggnader, stadsdelar och anläggningsprojekt.