SGBC söker senior certifieringsspecialist i Miljöbyggnad

Sweden Green Building Council (SGBC) är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Efterfrågan på våra tjänster växer ständigt och vi söker nu personer som vill arbeta som specialister inom Miljöbyggnad. Miljöbyggnad är Sveriges mest använda certifieringssystem för byggnader, som ger bra miljöer att leva, arbeta och leka i.

Om tjänsten
Som senior certifieringsspecialist kommer du att arbeta med uppgifter kopplade till certifiering enligt Miljöbyggnad, tillsammans med verksamhetsområdeschef för Miljöbyggnad och andra certifieringsspecialister och support.

I ditt dagliga arbete bistår du med kompetens kopplat till Miljöbyggnad framförallt i certifieringsprocessen. Arbetet omfattar alltifrån utveckling av rutiner och arbetssätt, medverkan vid utvecklingsarbetet av certifieringar samt planering och genomförande av kundmöten Det finns även möjlighet att hålla utbildningar eller att arbeta med marknadskommunikation.

Du kommer att ha många kontaktytor, både externt och internt, och delta på operativa och tekniska rådsmöten. Tjänsten kan vara möjlig att forma beroende på vilken bakgrund och kompetens du tar med dig och i samband med att certifieringssystemet Miljöbyggnad växer.

Vem vi söker
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen såsom byggnadsingenjör, gärna med inriktning mot hållbart samhällsbyggande. Några års erfarenhet av exempelvis Miljöbyggnadssamordnare är ett krav. Erfarenhet från andra certifieringssystem ses som meriterande. För att snabbt komma in i rollen och kunna ta ett större ansvar tror vi att du har minst tre års relevant arbetslivserfarenhet.

För att lyckas i rollen har du ett utpräglat sinne för ordning och reda och är kvalitetsmedveten, prestigelös, initiativrik och ansvarstagande. Du kan läsa ritningar, har god förståelse för byggprocessen och brinner självklart för miljö- och hållbarhetsfrågor kopplade till samhällsbyggnadssektorn! Dina språkkunskaper är goda och du formulerar dig mycket väl på både svenska och engelska, både i tal och skrift.

Låter det intressant?
Ansökan skickas till rekrytering@sgbc.se, ange “Ansökan senior certifieringsspecialist Miljöbyggnad” i ämnesraden. Frågor kring tjänsten besvaras via e-post – använd samma adress som ovan.

Välkommen med din ansökan!

Om Sweden Green Building Council
Sweden Green Building Council är Sveriges snabbast växande hållbarhetsorganisation. Vi har ökat från tretton medlemmar vid starten 2009 till över 360 medlemmar 2019. Våra medlemmar är företag och organisationer verksamma inom den svenska samhällsbyggnadssektorn. Inom Sweden Green Building Council finns ett stort nätverk av experter för erfarenhetsutbyte och inspiration. Vi erbjuder verktyg och utbildning i miljöcertifiering av byggnader, stadsdelar och anläggningsprojekt.