SGBC söker seniora certifieringsspecialister Miljöbyggnad och BREEAM

Sweden Green Building Council (SGBC) är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Efterfrågan på våra tjänster inom Miljöbyggnad och BREEAM växer ständigt och vi söker nu personer som vill arbeta som seniora certifieringsspecialister.

Miljöbyggnad är Sveriges mest använda certifieringssystem för byggnader vilket skapar bra miljöer att leva, arbeta och leka i. Intresset för BREEAM i Sverige ökar ständigt, mycket tack vare dess holistiska synsätt och anpassningen till svenska förhållanden.

De kommande åren förväntar vi oss ett ökat antal registreringar och certifieringar vilket gör att vi behöver bli fler som arbetar med BREEAM-SE och Miljöbyggnad. Självklart arbetar vi nära andra certifieringssystem som Citylab och LEED samtidigt som vi driver spännande utvecklingsprojekt som exempelvis NollCO2. Målet är att ta ett än bredare grepp på hållbarhetsfrågan och ytterligare öka byggnaders hållbarhetsprestanda.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som senior certifieringsspecialist kommer du att arbeta med uppgifter kopplade till certifiering enligt framförallt Miljöbyggnad eller BREEAM, tillsammans med verksamhetsområdeschefer och andra certifieringsspecialister och support. SGBC ingår i Word Green Building Council, varpå det även finns stora möjligheter att vara en del av våra internationella projekt.

I ditt dagliga arbete bistår du med kompetens framförallt i certifieringsprocessen. Arbetet omfattar alltifrån utveckling av rutiner och arbetssätt, medverkan vid utvecklingsarbetet av certifieringar samt planering och genomförande av möten och nätverksträffar. För BREEAM ingår att utföra granskningar av assessorrapporter. Det finns även möjlighet att hålla utbildningar eller att arbeta med marknadskommunikation.

Du kommer att ha många kontaktytor, både externt och internt och delta på operativa och tekniska rådsmöten. Tjänsten kan vara möjlig att forma beroende på vilken bakgrund och kompetens du tar med dig, och i samband med att certifieringssystemen Miljöbyggnad och BREEAM växer. Inom BREEAM kommer du att ha ett nära samarbete med BRE i Storbritannien samt andra internationella parter.

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen såsom byggnadsingenjör, gärna med inriktning mot hållbart samhällsbyggande. Några års erfarenhet av arbete med Miljöbyggnad eller BREEAM är ett krav. För att arbeta som senior certifieringsspecialist inom Miljöbyggnad är erfarenhet som Miljöbyggnadssamordnare ett krav, och för BREEAM är en tilläggsutbildning inom området högst meriterande där erfarenhet av arbete som assessor och/eller AP är önskvärt. Även erfarenhet från andra certifieringssystem ses som meriterande. För att snabbt komma in i rollen och kunna ta ett större ansvar tror vi att du har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet.

För att lyckas i rollen har du ett utpräglat sinne för ordning och reda och är kvalitetsmedveten, prestigelös, initiativrik och ansvarstagande. Du arbetar lika bra i team som på egen hand. Du kan läsa ritningar, har god förståelse för byggprocessen och brinner självklart för miljö- och hållbarhetsfrågor kopplade till samhällsbyggnadssektorn! Dina språkkunskaper är goda och du formulerar dig mycket väl på både svenska och engelska, både i tal och skrift.

Om verksamheten

Sweden Green Building Council är Sveriges snabbast växande hållbarhetsorganisation. Vi har ökat från tretton medlemmar vid starten 2009 till över 360 medlemmar 2019. Våra medlemmar är företag och organisationer verksamma inom den svenska samhällsbyggnadssektorn. Inom Sweden Green Building Council finns ett stort nätverk av experter för erfarenhetsutbyte och inspiration. Vi erbjuder verktyg och utbildning i miljöcertifiering av byggnader, stadsdelar och anläggningsprojekt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker i samarbete med Poolia, och du är därför varmt välkommen med din ansökan via denna länk. Urval sker löpande, så vänta inte!