Sweden Green Building Council är en snabbt växande organisation och söker därmed ny personal med jämna mellanrum. På den här sidan utannonserar vi de tjänster som vi kommer tillsätta och information om hur du kan ansöka.

Alla tjänster är placerade vid vårt kontor i Sundbyberg utanför Stockholm.

Lediga tjänster just nu:

- Teknisk chef

- Certifieringssupport

- Certifieringsspecialist


Nu söker vi en Teknisk chef till Sweden Green Building Council

Som Teknisk chef är du en garant för att Sweden Green Building Council har en helhetsbild av hur vi vill förnya och förändra bebyggelse med hjälp av certifiering av byggnader, infrastruktur och stadsdelar och på så sätt legitimera vår devis ”certifieringssystem i världsklass”.

Du är ansvarig för utveckling, harmonisering och innehåll i de certifieringssystem vi hanterar. Idag är tillväxten på certifieringsprojekt god och bland medlemmarna hos Sweden Green Building Council finns många med ett stort intresse. Många medlemmar och andra visar stort intresse i att följa och påverka utvecklingen av våra certifieringssystems innehåll.

Den Tekniske chefens ansvar är bland annat att:

 • Leda Tekniska ledningsgruppen, som består av alla verksamhetschefer och har till uppgift att vara rådgivande vid nyutveckling och revision av certifieringssystem.
 • Ansvar för frisläppande av nyutvecklade och reviderade certifieringssystem.
 • Föredragande i Certifieringsnämnden som avgör överklaganden.
 • Chef för avdelningen Teknisk support, och ha ansvar för handledningar, manualer, frågehantering och regeltolkningar.
 • Hjälpa till att ordna finansiering för nyutveckling och revidering av certifierings-system.

Arbetet sker i nära samarbete med VD samt chefer för respektive verksamhetsområde.

Kravprofil

Allmänt

 • Mycket viktig medarbetare på en nyckelposition i en organisation som växer snabbt
 • Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning
 • Tillträde: Snarast

Egenskaper 

 • Senior person med minst ca 20 års erfarenhet
 • Känd i branschen
 • Trovärdig
 • God simultanförmåga och flexibilitet
 • Prestigelös med god samarbetsförmåga
 • Målmedveten och kvalitetsmedveten
 • Positiv och laganda/lagspelare
 • Serviceminded med trevligt bemötande
 • Ansvarstagande, Uthållig, Tålmodig
 • Engagerad för miljö
 • Problemlösare
 • Skriva och tala svenska och engelska obehindrat

Utbildning och arbetslivserfarenhet

 • Civilingenjör bygg, arkitekt eller liknande examen
 • Doktorsexamen är meriterande
 • Erfarenhet av certifieringsarbete är meriterande
 • Praktisk erfarenhet från husbyggnadsprojekt är meriterande

Samtliga ansökningar skall inkomma till Sweden Green Building Council via e-post info@sgbc.se. Frågor om tjänsten besvaras av Bengt Wånggren, telefon 08-599 294 31 eller e-post bengt.wanggren@sgbc.se med obligatorisk kopia till info@sgbc.se


Certifieringssupport med intresse för miljöfrågor

Är du en strukturerad, servicesinnad och självgående person med stort kundfokus? Brinner du lite extra för miljöfrågor och vill vara med och bidra till ett mer hållbart samhällsbyggande? Då kan du vara den vi söker! Sweden Green Building Council expanderar och vi söker nu för rekrytering en Certifieringssupport till certifieringsavdelningen.

Tjänsten, som är på heltid, ska tillsättas snarast och är placerad på Sweden Green Building Councils lokaler i Sundbyberg (under 2018 kommer ett lokalbyte ske till centrala Stockholm eller närförort).

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen in med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Avdelningen du kommer arbeta på består av sju Certifieringsspecialister, ytterligare en Certifieringssupport samt en Certifieringschef. I din roll som Certifieringssupport är du delaktig i den löpande och operativa driften på avdelningen. Du bevakar, fördelar och svarar på inkommande frågor gällande de olika certifieringssystemen inom verksamhetsområdena Miljöbyggnad, GreenBuilding, BREEAM, LEED och Hållbar Infrastruktur. En viktig del av rollen är att ge support både internt och externt via både e-post och telefon, men även löpande hantering av administration kopplat till de förekommande arbetsuppgifterna. Som Certifieringssupport har du ett tätt samarbete med specialisterna på avdelningen för vidarebefordring av ärenden, frågor och synpunkter. Vidare kommer du arbeta med beställning och utskick av plaketter samt utfärda certifieringsdiplom.

Utbildning / Erfarenhet

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning samt erfarenhet från administrativa arbetsuppgifter alternativt från att tidigare arbetat i en supporterroll. Du har erfarenhet av att utveckla processer och rutiner och det är meriterande om du tidigare arbetat med certifieringar eller ärendehantering. Du är en god kommunikatör och talar och skriver svenska flytande. Vidare har du goda kunskaper i engelska samt hanterar Office-paketet obehindrat.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du är strukturerad och teamorienterad med en väl utvecklad organisations- och prioriteringsförmåga. Vidare är du självgående, snabblärd och kan naturligtvis ta egna initiativ när det behövs. Du är servicesinnad, prestigelös och trivs med att ha varierande arbetsuppgifter. Dessutom är du nyfiken och utvecklingsorienterad med ett stort intresse för miljö-, samhälls- och byggfrågor.

Ansökan

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Poolia och alla samtal och mail kring tjänsten går till dem. Annonsen hittar du här.


Byggnads- och miljöintresse? Utvecklas som certifieringsspecialist!

Har du läst byggnadsingenjör eller YH-utbildning inom miljösamordning och vill vara med och påverka utvecklingen? Sök då rollen som certifieringsspecialist!

Arbetsuppgifter

Som certifieringsspecialist tillhör du en avdelning med 6 anställda som rapporterar till certifieringschefen. Som specialist hanterar du ansökningar om certifiering, från inkommen ansökan till att beslut meddelas sökanden och du behandlar ca 30 ansökningar per månad. Avdelningen samarbetar och delar på alla inkomna ansökningar. När du startar tjänsten kommer du att få gå bredvid de andra certifieringsspecialisterna som kommer visa dig de checklistor som finns och steg som utförs i certifieringsprocessen. Certifieringschefen kommer att sätta ramar och mål för arbetet och ge dig rätt förutsättningar att utföra ditt arbete och du förväntas med detta kunna utföra dina arbetsuppgifter självständigt efter att du introducerats i rollen.

Du kommer till exempel att:

 • Ansvara för hantering, koordination och tillsyn av inkomna ansökningar

 • Ha ett nära samarbete med medarbetare på certifieringsavdelningen och externa konsulter i granskningsprocesserna

 • Ta emot och svara på frågor från kunder och medlemmar

 • Samordna träffar med externa konsulter

Tjänsten passar dig som intresserar dig för miljöbyggande och vill utvecklas i en expanderande organisation. Du får en roll som både innefattar handläggning men även kontakt med flera olika parter inom samhällsbyggnadsbranschen (fastighetsägare, konsulter och experter). I takt med att du växer in i rollen kommer du också kunna vara med och påverka processer och rutiner samt engagera dig i projekt som drivs inom organisationen.

Vi söker dig som

 • Har en byggnadsteknisk ingenjörsutbildning, alternativt YH-utbildning med inriktning miljösamordning/byggnader

 • Antingen är nyexaminerad eller har 1- 2 års relevant arbetslivserfarenhet

 • Brinner för miljöfrågor och har ett stort intresse för husbyggnad

Du är självgående i ditt arbete, vilket innebär att du tar ansvar för att ditt arbete kommer framåt. Vidare är du strukturerad i ditt arbetssätt, då rollen är administrativ och du hanterar många ansökningar varje månad. Du är även ansvarstagande och ihärdig, vilket innebär att du ser till att arbeta effektivt tills målet är nått.

Ansökan

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och alla samtal och mail kring tjänsten går till dem. Du hittar annonsen här.