Miljöbyggnad certifieringskurs

Vill du lära dig att certifiera enligt den senaste versionen av Miljöbyggnad? Då är vår tvådagars certifieringskurs i Miljöbyggnad rätt för dig! 

Observera att kursen har behörighetskrav, läs mer längre ned i kursbeskrivningen. 

Att genomföra en certifiering i Miljöbyggnad kräver kontroll på många delprocesser och en stor mängd information ska samlas in i form av exempelvis beskrivningar, deklarationer och beräkningsresultat. I certifieringskursen lär du dig vilka redovisningar som krävs för en ansökan och vilka beräkningsverktyg och mätmetoder som accepteras.

Certifieringskursen avslutas med en kunskapskontroll som måste vara godkänd för att deltagaren ska kunna kalla sig certifierad Miljöbyggsamordnare. Efter kursen ska man kunna leda certifieringsarbetet vid nyproduktion, ombyggnad eller befintlig byggnad så att certifieringen sker på ett kostnadseffektivt sätt för beställaren. Vissa byggnader är riktigt komplicerade, genom att anlita en certifierad Miljöbyggsamordnare vet fastighetsägaren att det är en kunnig person som har hand om certifieringen.


Du lär dig:

  • Bedömningskriterier per indikator och klass
  • Val av byggnadsdelar och rum som ska bedömas
  • Hantering av vissa beräkningsverktyg
  • Samordning av specialister som deltar i certifieringsarbetet
  • Accepterade mätmetoder för verifiering
  • Metoder för bedömning av komplexa byggnader
  • Goda och dåliga exempel på ansökningar

Kursen innehåller övningar som kräver egen dator. 


Behörighetskrav
För att kunna gå certifieringskursen behöver du ha intyg från baskurs i Miljöbyggnad version 3.0, alternativt ha kompletterat en tidigare baskurs till version 3.0.

Kostnad
Medlem 9 100 kr exkl moms
Ej medlem 13 000 kr exkl moms

Har du några frågor?
Kontakta oss gärna via e-post  eller telefon 08-599 294 30.