Hållbar infrastruktur - Projektstyrning (HiP)

Nu erbjuder Sweden Green Building Council för första gången ett utbildningsprogram som riktar sig till dig som är beställare, upphandlare eller på annat sätt har en roll som ställer krav på kunskaper rörande hållbarhetskrav vid upphandling av anläggningsprojekt. 
OBS! Anmälan gäller fyra utbildningstillfällen, med start 20/9.

Utbildningsprogrammet är indelat i flera steg och omfattar:

 • Ett webbinar där du som deltagare får en översiktlig orientering i vilka verktyg för hållbarhetsstyrning av anläggningsprojekt som finns tillgängliga på marknaden.
 • Medlemskap i utbildningsprogrammets nätverk. Nätverket syftar till att skapa möjlighet för kontinuerlig kontakt och erfarenhetsutbyte mellan deltagare, både under den period träffarna pågår och efter.
 • Tre utbildningstillfällen under hösten 2017 där alla deltagare träffas, får del av föreläsningar och nätverkar.
 • Tillgång till vägledningsmaterial och goda exempel kring kravställning och uppföljning av hållbarhetskrav i anläggningsprojekt.

Webbinarie

Denna online-föreläsning skapar ett gemensamt utgångsläge inför den första utbildningsträffen. Webbinariet, som du kan följa live eller ta del av efteråt, kommer ligga till grund för de kommande tre träffarna och tar upp verktyg och förutsättningar på en grundläggande nivå.

Datum: 20/9
Tid: 13.00-14.00

Träff 1 - Hållbarhetsstyrning

Syftet med denna träff är att öka kunskapen om hållbarhetsstyrning i anläggningsprojekt, såsom kravställning och uppföljning, och genom detta få till fler konkreta åtgärder för ökad hållbarhetsprestanda i anläggningsprojekt.

Datum: 4/10
Tid: 9.00-17.00
Plats: Summit Skofabriken, Hornstull

Träff 2 – Erfarenhetsutbyte, kravställning och uppföljning

Syftet med träff två är att möjliggöra erfarenhetsutbyte mellan deltagarna och på det sättet höja kompetensen, se ytterligare möjligheter till kravställning samt finna lösningar på eventuella problem för att på så sätt ytterligare höja hållbarhetsprestandan i de egna planerade projekten.

Datum: 26/10
Tid: 9.00-17.00
Plats: Summit Skofabriken, Hornstull

Träff 3 - Erfarenhetsutbyte, kravställning och uppföljning
Samma upplägg som Träff 2.

Datum: 7/12
Tid: 9.00-17.00
Plats: Summit Skofabriken, Hornstull

Kostnad per programplats:
23 000 kr. Vid bokning före den 30/6 2017 rabatteras priset med 15%. Som ingående i intervjustudien erhåller du denna rabatt fram till 20/8 2017.


I priset ingår frukost, fika, lunch samt material.
​Har du några frågor, maila till


 

Kurstillfällen

  Just nu finns inga tillgängliga kurstillfällen, skicka gärna en intresseförfrågan till .
 • Kurs:
  Course name
  Datum:
  Kursledare:

Kursledare

Sofie Absér arbetar med hållbarhet i anläggningsprojekt på WSP och är chef för verksamheten Hållbar infrastruktur på Sweden Green Building Council. Sofie är utbildad CEEQUAL Assessor.