BREEAM-dagen 2022: Årets pristagare

Den 16 november gick BREEAM-dagen 2022 av stapeln i Stockholm som var en heldag med fokus på klimatpåverkan, återbruk och klimatanpassning.

Konferensen hölls på NCC:s huvudkontor i Solna och på agendan stod föredrag, mingel, prisutdelning och studiebesök i Hållbarhetshuset i Haga Norra. I sedvanlig ordning uppmärksammades starka BREEAM-projekt och aktörer.

Pristagarna för 2022-års utmärkelser är:

Årets AP: Lina Larsson

Årets AP har med god marginal uppnått beställarens imponerande målbetyg, och dessutom bidragit till utmaningen med att lyfta projektet från Excellent till Outstanding vilket har fordrat ett samarbete utöver det vanliga. Genom engagerat och aktivt deltagande i projektet har årets AP bidragit till den enskilt högsta poängen bland alla certifierade projekt under det gångna året, och därmed varit AP i det projekt som fick högst betyg vid årets pris för bästa BREEAM-byggnad.

Årets assessor: Pia Öhrling

Årets assessor har visat på ett stort engagemang och är har en viktig roll i många spännande pågående projekt. Genom sin prestation har årets assessor spelat en betydande roll i branschens utveckling mot ett hållbart samhällsbyggande. Det arbete som årets assessor har utfört håller en hög nivå och de projekt som har granskats under året har erhållit den lägsta andelen nedslag av samtliga granskade projekt under året.

Årets fastighetsägare med flest certifierade kvadratmeter: Fabege

Årets fastighetsägare i BREEAM med flest certifierade kvadratmeter det gångna året är en fastighetsägare som bidrar till att göra Stockholm mer hållbart genom långsiktigt attraktiva stadsdelar. Fastighetsägaren har ett fastighetsbestånd som är helt certifierat enligt BREEAM och har under det gångna året certifierat över 77 000 kvadratmeter med BREEAM-SE inkluderande prestigefyllda projekt som vann 2021 års pris för bästa BREEAM-byggnad. Årets fastighetsägare visar att de är ett föredöme för branschen och är ett av de högst rankade företag ur ett hållbarhetsperspektiv i norra Europa.

Årets fastighetsutvecklare med högst betyg: NCC

Årets fastighetsutvecklare har visat att det går att vara enastående genom att utveckla det projekt som har det enskilt högsta snittbetyget under det gångna året. Med ett Outstandingbetyg på 88,8 % har fastighetsutvecklaren inte bara bidragit till ett enastående projekt med hög hållbarhetsprestanda, utan även varit ett föredöme för branschen.