Ny spetskompetens till SGBC – tillsätter tre expertroller

SGBC stärker nu sin interna expertkompetens inom tre prioriterade områden; cirkularitet, klimatpåverkan och närlingsliv/politik. Satsningen på de nya expertrollerna är ett led i SGBC:s utvecklingsresa för att ytterligare påverka och bidra till ett hållbart samhälllsbyggande.

Jessica Aftén Moback är sedan januari 2024 näringspolitisk expert på SGBC. Jessica kommer närmast från Visita där hon arbetat med opinionsbildning inom besöksnäringen. Hon har även lång erfarenhet av politiskt arbete inom Region Stockholm. Tidigare har hon också varit konsult inom kommunikation, PR och PA. I sin nya roll på SGBC ansvarar hon för SGBC:s opinions- och näringslivsarbete.

Katja Nevalainen är SGBC:s nya expert inom cirkularitet och resurseffektivitet. Hon har en magisterexamen inom miljövetenskap samt är certifierad Miljöbyggnadssamordnare. Katja har en bakgrund inom miljö- och hållbarhetsfrågor hos bland andra Bonava, Akademiska Hus och HSB Bostad. I hennes nya roll på SGBC arbetar hon både som certifieringsspecialist och expert inom SGBC:s nya fokusområde cirkularitet och resurseffektivitet. Katja påbörjade sin anställning i januari.

Anders Linde är sedan i mars SGBC:s expert inom klimatpåverkan.
Han är arkitekt och hållbarhetsexpert med lång erfarenhet av certifieringar som exempelvis Miljöbyggnad. Anders kommer närmast från Emrahus där han arbetat med att rita och utveckla LSS-boenden med hög miljöprofil. Innan jul var han med och tog emot priset Årets Miljöbyggnad i Sweden Green Building Awards för Emrahus nytänkande LLS-boende i Landskrona. I sin nya roll som certifieringsspecialist och expert inom klimatpåverkan kommer han att jobba med systemet NollCO2 samt övergripande i alla system för kriterier kopplat till energi och klimatpåverkan.

”Nu tar vi på SGBC nästa steg och stärker vår interna organisation. Våra medlemmar efterfrågar mer specialistkunskap och extern påverkan. Vi adderar därför nya områden och expertkunskap inom cirkularitet och klimatpåverkan samt näringspolitik och opinionsbildning, allt för att ytterligare bidra till omställningen. Våra tre nya experter Jessica Aftén Moback, Katja Nevalainen och Anders Linde är några av Sveriges främsta inom sina fält och bidrar med kunskap och genomförandekraft”, säger Lotta Werner Flyborg, vd SGBC.

Bild från vänster; Anders Linde, Katja Nevalainen, Jessica Aftén Moback