Rekrytering: VD till Sweden Green Building Council

Lediga tjänster

Sweden Green Building Council (SGBC) är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Vi arbetar aktivt för en god bebyggd miljö där hållbara lösningar efterfrågas och premieras. Våra medlemmar är företag och organisationer som arbetar med samhällsbyggande. Tillsammans vill vi utveckla och påverka bebyggelsen så att den blir mer hållbar. Vi vill skapa bättre byggnader och platser som ger människor sunda miljöer att leva, arbeta och leka i. Sedan starten 2009 har organisationen vuxit mycket snabbt och har idag runt 360 medlemmar och ett 30-tal anställda med kontoret beläget på Södermalm i Stockholm.

Vi söker en affärsorienterad och utåtriktad VD som med entusiasm och stort engagemang vill leda och utveckla verksamheten tillsammans med våra fantastiska medarbetare och medlemmar. SGBC skall fortsätta sin tillväxtresa och VD har i uppdrag att säkra att SGBC bibehåller sin position som en trovärdig aktör med en välskött certifieringsverksamhet. Vi ska fortsätta vara den självklara oberoende rådgivaren när det gäller hållbarhetsfrågor inom fastighets- och samhällsbyggnad. En viktig framgångsfaktor i att lyckas med detta är att stärka och tydliggöra SGBC:s varumärke än mer, och vara talesperson för verksamheten och företräda den i många olika sammanhang.

I uppdraget ingår att utveckla SGBC till att bli än mer affärs- och kundorienterat utan att göra avkall på organisationens grundideologi. Som VD är du därmed lyhörd för medlemmarnas önskemål och är samtidigt den som visar vägen framåt för bolagets medarbetare.

SGBC ingår i världsorganisationen World Green Building Council och uppdraget som VD innebär en hel del internationella åtaganden och erfarenhetsutbyten. Tentativ start innan sommaren 2019. Tjänsteresor kommer att förekomma, både inom Sverige och internationellt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande, med flerårig erfarenhet från bygg-/fastighetsbranschen. Du har tidigare arbetat i en ledande position där hållbarhetsfrågor har varit en naturlig del i ditt uppdrag. Kanske arbetar du idag som VD i ett mindre bolag eller som affärsområdeschef i ett större bolag inom branschen. I dina tidigare roller har du drivit ledningsgruppsarbete, haft budget- och personalansvar och även en gedigen erfarenhet av ekonomistyrning. Det är även önskvärt om du har erfarenhet av att leda en organisation i tillväxt. Du har ett omfattande och relevant kontaktnät inom branschen. Då tjänsten innefattar internationella kontakter behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Till rollen söker vi dig som är tydlig och diplomatisk med hög integritet och ett visionärt och affärsinriktat förhållningssätt. Du är entusiastisk, uppmuntrande och står för ett situationsanpassat och modernt ledarskap. Vi söker vidare dig som är utåtriktad och har en mycket god kommunikativ förmåga med modet att hantera och driva olika frågor, även om du ibland möter på motstånd.

Ansökan
I detta rekryteringsuppdrag samarbetar SGBC med HRM Affärsutveckling. För mer information kring tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult Angela Rossi, 0739-50 48 19, angela.rossi@hrmab.se eller researcher Louise Almberg, 0702-35 36 99, louise.almberg@hrmab.se.

Ansök genom att klicka på länken och följ vidare instruktioner. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast, dock senast den 30:e november. Inga ansökningar via e-post tas emot.