SGBC rekryterar tillförordnad chef för BREEAM

Désirée Moberg arbetar som konsult på Green Level AB och har under hösten rekryterats som tillförordnad chef för BREEAM hos SGBC. Här berättar Désirée om sin tidigare erfarenhet, vad hon ser mest fram emot på SGBC och vad som är aktuellt inom BREEAM.

Vad har du arbetat med tidigare?

Sedan jag tog examen inom energiteknik för 10 år sedan har jag arbetat som teknikkonsult inom projektledning, energisamordning, byggnadssimulering och miljösamordning. I samband med detta har jag arbetat med certifieringssystemen Miljöbyggnad, BREEAM-SE och Svanen. Utöver att arbeta med certifieringssystem har jag arbetat med strategiska frågor som energiledning och projektledning/utredning vid hållbarhets-due diligence för planerat uppköp av fastigheter.

Vad ser du mest fram emot på SGBC?

Åh, det finns mycket som jag ser fram emot! Jag är så glad för möjligheten att få en djupare inblick i SGBC:s arbete med att driva hållbarhetsfrågan framåt, delta i intressanta möten och samtal samt att arbeta med utvecklingen av BREEAM. I närtid ser jag väldigt mycket fram emot konferensen Building Sustainability!

Vad är aktuellt inom BREEAM?

I början av 2024 kommer BRE att släppa en ny version av manualen för BREEAM International New Construction, v7. Tidsplanen för vårt arbete med att linjera SGBC:s egen manual med den nya internationella manualen är inte satt än, men kommer att påbörjas under andra halvan av 2024.

Gällande BREEAM Infrastructure arbetas det nu med en svensk översättning av manualen, som vi hoppas kunna lansera i början av nästa år.

 

 

 

SGBC:s ordinarie chef för BREEAM, Marika Gille, är föräldraledig.