SGBC stärker organisationen med ny HR-chef samt ny ekonomichef

I höst förstärker vi verksamheten med två nya namn: Andreas Ahl är ny HR-chef och Viktor Torkelsson har börjat som ekonomichef.

”Vi jobbar hela tiden på att förbättra organisationen. Viktor och Andreas har gedigen erfarenhet och kunskap inom sina respektive områden. De kommer att vara en stor tillgång i vårt fortsatta arbete”, säger Lotta Werner Flyborg, vd SGBC.

Andreas Ahl, HR-chef

Andreas Ahl är ny HR-chef på Sweden Green Building Council. Andreas är utbildad personalvetare från Uppsala universitet och har över tio års erfarenhet av strategiskt och operativt arbete inom HR. Han kommer närmast från JTI Sweden och dessförinnan har han erfarenhet från Kungliga Operan, Stockholms universitets studentkår och Academic Work.

”Jag är exalterad och stolt över att bli en del av det viktiga arbete som SGBC gör för ett hållbart samhällsbyggande. Jag ser fram emot att arbeta i en organisation som genomsyras av hög kompetens, och där medarbetarna brinner för hållbarhetsfrågor. Min förhoppning är att jag kan fortsätta och bidra till SGBC:s arbete för att vara en hållbar, inkluderande och attraktiv arbetsplats i framkant”, säger Andreas Ahl.

Viktor Torkelsson, ekonomichef

Viktor Torkelsson har stor erfarenhet inom fastigheter, transaktioner och redovisning och kommer senast från tjänsten som CFO på fastighetsutvecklaren Resona Group. Han var även tidigare VD samt CFO för bostadsutvecklaren BTH Bostad där han hade ett brett ansvarsområde inom fastighetsveckling.

”Det känns superinspirerande att arbeta för en organisation som driver den gröna omställningen. Jag tror snart vi kommer se – likt i Norge – att etablerade banker knappt vill låna ut till nybyggnation för annat än gröna fastigheter. Och den utvecklingen vill jag följa från insidan”, säger Viktor Torkelsson.

Andreas Ahl och Viktor Torkelsson tillträdde sina tjänster i september 2022.