Nu släpps remissen för ny del av hållbarhetscertifieringen Citylab

Pressmeddelande 181126

Nu släpper Sweden Green Building Council remissversionen av Citylab Guide – Hållbar stadsutveckling för aktör, handledning och certifiering. Guiden ger aktörer i stadsutvecklingsprojekt vägledning för att uppnå hållbar stadsutveckling genom att certifiera sina handlingsplaner.

Guiden och certifieringen som nu släpps på remiss är den andra delen av tre planerade i Citylab – den första svenska certifieringen för hållbar stadsutveckling. Den första delen (Citylab Guide, Hållbar stadsutveckling för planeringsskedet) släpptes i januari 2018 och nu i dagarna certifierades den första stadsdelen enligt guiden. Den tredje delen ska värdera hållbarheten i en färdig stadsdel och släpps i oktober 2019.

Vi vill ha dina synpunkter!
Remissperioden för Citylab Guide – Hållbar stadsutveckling för aktör, handledning och certifiering pågår till och med den 8 februari 2019. Vi tar tacksamt emot dina synpunkter för att slutresultatet ska nå högsta möjliga kvalité. Här kan du ladda ned remissen och stödjande dokument.

Stort engagemang bland de medverkande
Utvecklingsarbetet med guiden och certifieringen har pågått under ett år och varit ett samarbete mellan kommuner, byggaktörer, entreprenörer, fastighetsägare, forskare och andra aktörer inom hållbar stadsutveckling i Sverige.

– Det känns jättekul att remissen släpps nu, och vi ser mycket fram emot att få in massor av svar. Vi i projektgruppen vill särskilt tacka arbetsgrupperna och gruppledarna som deltagit i utvecklingen av guiden, säger Sigrid Walve, chef Citylab på SGBC.