Bidra i utvecklingen av NollCO2

Nu släpper Sweden Green Building Council (SGBC) remissen för manual 1.0 NollCO2 Ny byggnad. NollCO2 är en påbyggnadscertifiering för nya byggnader som certifieras i något av certifieringssystemen Miljöbyggnad, BREEAM-SE, LEED eller Svanen. En byggnad certifierad i NollCO2 har en nettonoll klimatpåverkan.

NollCO2 har utvecklats sedan 2015 tillsammans med SGBC:s medlemmar och version 0.1 remisshanterades 2018. Efter genomgripande utveckling tillsammans med NollCO2:s pilotprojekt under 2019 och 2020 är nu remissversionen av manual 1.0 klar. Målet är att lansera NollCO2 i början av september 2020.

– SGBC är stolta över att kunna presentera certifieringssystemet NollCO2 som ett kostnadseffektivt verktyg för bygg- och fastighetsbranschen att nå nettonoll klimatpåverkan av nya byggnader. Byggnader står för en betydande del av våra utsläpp av växthusgaser. Nu hoppas vi att samhällsbyggnadssektorn tar möjligheten att bidra till att bromsa klimatförändringarna, säger Pia Stoll, chef och utvecklingsansvarig NollCO2, SGBC.

Nu vill vi ha era synpunkter på NollCO2 i form av remissvar. Remissperioden för NollCO2 pågår till och med den 29 maj 2020 och vi ser fram emot att ta del av vad ni tycker! Här kan du ladda ner remissen och stödjande dokument.

Här kan du läsa mer om NollCO2.