Första stadsdelen hållbarhetscertifierad enligt Citylab

Pressmeddelande 181120

Stadsdelen Masthuggskajen i Göteborg är nu certifierad enligt Citylab Guide 2.0, Hållbar stadsutveckling i planeringsskedet. Projektet är först ut att certifieras med Citylab, Sweden Green Building Councils nyutvecklade certifieringssystem för hållbar stadsutveckling.

– Det är roligt att se det första projektet komma igenom certifieringen. Det har varit en lång resa för SGBC och Citylab och detta är verkligen en milstolpe! Nu ser vi fram emot att certifiera fler projekt,säger Pehr Hård, driftschef för Citylab på SGBC.

Masthuggskajen har deltagit i utvecklingsarbetet av Citylab under många år och var ett av de första projekten att betatesta den första versionen av Citylab Guide (1.0).

– Citylab har hjälpt oss att utveckla vårt arbetssätt och bidragit till att vi verkligen lyckats integrera hållbarhetsarbetet i alla processer, från skissandet av planen till avtal för genomförandet. Citylab har varit ett viktigt stöd för vår samverkansprocess mellan många parter med olika roller. Vi är fantastiskt glada för att ha lyckats nå en certifiering, säger Åsa Vernersson, projektledare Masthuggskajen

I Masthuggskajen, som är en del av Älvstaden, finns 1200 bostäder och omkring 6000 arbetsplatser. Stadsdelen utvecklas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Folkets Hus Göteborg, NCC, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling.