• Läs mer om hur du bokar in våra experter för ert möte
 • Missar vi viktiga aspekter för vårt välbefinnande när vi bara tittar på det som går att mäta? Välkommen den 16 maj!
 • SGBC, Formas och Boverket lyfter fram den svenska branschen på den viktigaste konferensen för hållbart byggande
 • Vi erbjuder Sveriges bästa utbildningar inom miljöcertifiering och hållbar stadsutveckling
 • Early bird-pris om du anmäler dig före 13/6!

Evenemang

Nedan publiceras konferenser, möten och andra evenemang.  Äldre evenemang hittar du i evenemangsarkivet i vänsterkolumnen. Våra utbildningar hittar du här.

Medlemsmöte: Vägledning till hållbara byggnader i betong

Betong är det vanligaste konstruktionsmaterialet i våra byggnader idag. Det är ett material med många möjligheter, inte minst när det gäller att bygga hållbart. För att öka kunskapen om betongens egenskaper och hur den bidrar till att uppfylla de kriterierna i de olika miljöcertifieringssystemen finns nu en faktasamling framtagen. I fyra vägledningar beskrivs hur miljöcertifieringssystemen fungerar, hur betong bidrar till att skapa en hållbar byggnad och hur valet av material kan påverka en certifiering. 

Senast uppdaterad onsdag, 26 mars 2014 10:20

Läs mer...

 

Medlemsmöte: LEED - för nutid och framtid

Välkommen på medlemsmöte i Stockholm

Med så många olika miljöcertifieringssystem, fortsätter LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) att väljas för en mängd olika typer av byggnader - från kontor och bostäder till stadsdelar - runt världen. Följ med oss tisdagen den 13 maj för att lära dig hur LEED används i Sverige för att skapa högpresterande gröna byggnader som är bra att bo och arbeta i. Rick Fedrizzi, VD och koncernchef på USGBC, samt representanter från USGBC:s tekniska avdelning kommer att finnas på plats för att dela med sig av sina visioner för framtiden och LEED internationellt

Datum: Tisdag 13 maj
Plats: Lindhagenssalen, Skanska, Warfvinges väg 25, Stockholm
Tid: 12:00-17:30

Senast uppdaterad onsdag, 16 april 2014 15:28

Läs mer...

 

SGBC13 - Nordens största mötesplats för hållbart byggande blev en succé

Sweden Green Building Conference 2013 med Ekobygg var en succé! Över 2000 besökare kom till Kistamässan under evenemangets två dagar, med över 700 deltagare på SGBC13. Mässområdet förvandlades till Sveriges största miljöarena och vi lyckades med målsättningen att skapa Nordens största mötesplats för hållbart byggande. Vi hoppas givetvis att vi ses även nästa år - på SGBC14, som hålls den 10-11 november i Stockholm!

Missade du konferensen? Här kan du se plenarsessionerna, läsa presentationer och se foton ifrån evenemanget på nätet.

Senast uppdaterad onsdag, 09 oktober 2013 14:39

Läs mer...

 

Hållbarhetsstyrning i anläggningsprojekt - Hur gör man?

Vill du att din organisation ska bli mer intresserad av att arbeta med hållbarhetsfrågor i anläggningsprojekt? Har din organisation fått upp intresset för hållbarhetscertifieringar av anläggningsprojekt? Då är det här seminariet något för dig. Seminariet ordnas av "Branschsamarbetet HCA – Hållbarhetscertifiering av anläggningsprojekt" inom SGBC. Ett projekt som beviljats medel av Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF).

Syftet med seminariet är att öka kunskapen om tillgängliga verktyg för hållbarhetsstyrning och lägga grunden till en fortsatt dialog och ett erfarenhetsutbyte mellan olika aktörer.

Senast uppdaterad torsdag, 17 april 2014 11:01

Läs mer...

 

SGBC deltar på Rambölls hållbarhetsdagar

hallbarhetsdagarna

Ramböll arrangerar sina årliga Hållbarhetsdagar i oktober, november och december. Sweden Green Building Council kommer att vara på plats i Göteborg den 21 oktober och i Stockholm den 13 november för en kortare presentation om vad som pågår i föreningen. Vill du veta vad som händer med utbildningar, evenemang och certifieringar under de kommande månaderna? Möt Carl-Fredrik Fridén och Helga Gimse i Göteborg och Bengt Wånggren i Stockholm.

Årets tema belyser koncept för övergripande stadsplanering, gröna affärsmodeller ur ett fastighetsägarperspektiv och resurs- och energieffektiva byggnader. Hållbarhetsdagarna är öppna för alla som är intresserade och anmälan görs genom Rambölls hemsida.

Senast uppdaterad onsdag, 09 oktober 2013 11:30
 

Medlemsmöte i Stockholm den 18 februari

rodakorsetssjukhem

Hur hållbart är hållbart?

Uppdatering 140203 - Det har varit ett stort intresse för detta medlemsmöte och vi har tyvärr fått stänga anmälan då lokalen inte har plats för fler personer. Om du vill stå på en reservlista, vänligen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

En stor del av det svenska fastighetsbeståndet är i behov av upprustning och bättre miljöprestanda - vad kan man göra för att behålla de värden som finns i byggnaderna idag medan de samtidigt blir miljövänligare? Och hur kan man vid nybyggnation skapa byggnader som kan stå under en lång tid och samtidigt kunna möta framtida behov?

Svenska byggnadsvårdsföreningen och Akademiska Hus bjuder in till ett frukostseminarium i Salongen i biblioteket på Kungliga Tekniska Högskolans campus i Stockholm, som i år firar 100 år sedan byggstarten och som än idag utvecklas och förnyas.

Datum: Tisdag 18 februari
Plats: Salongen, Kungliga Tekniska Högskolans bibliotek
Tid: 08:30-10:15 (frukost serveras från 08:00)

Senast uppdaterad måndag, 03 februari 2014 11:53

Läs mer...

 

Hur skapar vi attraktiva och hållbara bostäder som alla har råd med? Seminarium hos Nordic Built 17 oktober.

Nordic Built arrangerar ett eftermiddagsseminarium i Stockholm den 17 oktober kl. 15-17, i samband med offentliggörandet av den nordiska vinnaren i Nordic Built Challenge.

På arrangemanget diskuteras Miljonprogramsutmaningen - hur vi kan skapa attraktiva och hållbara bostäder som alla har råd med.

Spridd och NCC, Vinnarteamet bakom Fittja People's Palace i Nordic Built Challenge Sverige presenterar sitt förslag. Erik Stenberg, arkitekt och prefekt på KTH Arkitekturskolan, samt jurymedlem i Nordic Built Challenge ger sina kommentarer, efterföljt av en öppen diskussion.

På arrangemanget offentliggörs också den nordiska vinnaren av Nordic Built Challenge.

Läs mer hos Nordic Innovation.

Senast uppdaterad onsdag, 09 oktober 2013 11:08
 

Bli ett proffs på EU GreenBuilding

logo greenbuilding 100bCertifierar ditt företag enligt EU GreenBuilding eller vill du kunna erbjuda dina kunder expertkunskaper om systemet? Den 7 april håller vi vår EU GreenBuilding-utbildning i Stockholm och det finns fortfarande platser kvar. Anmäl dig redan idag och lär dig allt om hur vi kan sänka våra byggnaders energianvändning och hur ditt företag kan hjälpa till med att bygga ett klimatsmartare samhälle.

Läs mer om kursen här.

Senast uppdaterad torsdag, 13 mars 2014 11:51
 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev


Just nu...

 • ...i Sweden Green Building Council


  ...söker vi en verksamhetsutvecklare Läs mer >> 


  ...kan du nominera projekt till SB14-utställningen Läs mer på sb14.sgbc.se


  ...planeras för Building Sustainability SGBC14. Läs mer på www.sgbc14.se


  ...förbereder vi vår närvaro i Almedalen i sommar Läs mer >>   


  ...kan du anmäla dig till ett seminarium om värdering av dagsljus Läs mer >> 


  ...kan du anmäla dig till ett seminarium om hållbarhetsstyrning i anläggningsprojekt Läs mer >>


  ...förbereds ett medlemsmöte om LEED hos Skanska Läs mer >>  


   Aktuellt i Miljöbyggnad (senast uppdaterad 9 april) Läs mer >>


  Aktuellt i LEED (senast uppdaterad 13 januari) Läs mer >>


  är vi 228 medlemmar i Sweden Green Building Council. Se alla >> 


  har 146 svenska byggnader certifierats enligt Miljöbyggnad. Se alla >>


  har 222 svenska byggnader certifierats enligt GreenBuilding. Se alla >>

SGBC i sociala medier

fb-sgbc-se twitter-sgbc-se linkedin-sgbc-se flickr-sgbc youtube-sgbc-se


© 2012 Sweden Green Building Council

 Om cookies på sgbc.se

 

BREEAM is a registered trademark of BRE (the Building Research Establishment Ltd. Community Trade mark E5778551). The BREEAM marks, logos and symbols are the Copyright of BRE and are reproduced by permission.

 

LEED and the related logo is a trademark owned by the U.S. Green Building Council and used with permission.