”Vi har en stor bredd på kunskap i våra nätverk” – intervju med Lotta Werner Flyborg inför SGBA19

Hej! Lotta Werner Flyborg, vd för SGBC, som den 11 oktober hälsar välkommen till Sweden Green Building Awards på Vasateatern i Stockholm.

Det är åttonde året priserna delas ut. Vad har de inneburit för branschen?

– Det är tydligt att det innebär något att få en av våra statyetter – vi får in fler och fler nomineringar, vilket visar att priserna blivit mer kända över tid. För många som certifierar i våra system ger en vinst, eller bara en finalplats, mer uppmärksamhet för hållbarhetsfrågor i stort, vilket också innebär vinster för samhället.

Sweden Green Building Awards är inte bara en galamiddag utan även en halvdagskonferens. Vilken del ser du mest fram emot?

– Att få projekten presenterade och få veta mer om dem! Det är innovativa och smarta lösningar som använts. Många använder våra certifieringar som ett verktyg i sitt hållbarhetsarbete i stort, så det ska bli intressant att se hur de arbetat. Jag ser även fram emot att lyssna på naturfotografen Mattias A. Klum som gästföreläser.

Det är många som är med på galan. Vad hoppas du att de får med sig hem – förutom en statyett om de tillhör vinnarna?

– Jag hoppas att de lär sig något nytt efter att ha lyssnat på finalisterna och sedan hoppas jag att de träffar nya personer som de kan samarbeta med i framtiden. SGBC har alltid varit bra på att koppla ihop de som arbetar med hållbarhetsfrågor i branschen. Vi har en stor bredd på kunskap i våra nätverk. Till sist hoppas jag att alla får riktigt kul tillsammans på vår galakväll!


Bakgrund:

Sedan 2012 delar Sweden Green Building Council ut priserna Sweden Green Building Awards till de projekt och personer som arbetat bäst med miljöcertifieringar och hållbarhet under det gångna året.

Här är finalisterna i Sweden Green Building Awards 2019.