Kursinformation

« Tillbaka

Certifierad Citylabsamordnare - hållbarhet i planering och genomförande


Kursbeskrivning

Som Citylabsamordnare stödjer du stadsutvecklingsprojekt i att använda Citylab i sitt hållbarhetsarbete. Rollen kan innefatta att leda möten och workshops, författa Hållbarhetsprogram samt samordna olika processer.
För att ett stadsutvecklingsprojekt ska kunna ansöka om Citylab Certifiering måste en Certifierad Citylabsamordnare arbeta i projektet. Att ha en Certifierad Citylabsamordnare i projektet säkerställer även att certifieringsprocessen leds på ett framgångsrikt och kostnadseffektivt sätt.

Under kursen lär du dig bland annat vilka redovisningar som krävs för en ansökan och vilka mallar som finns att tillgå. Kursen avslutas med en kunskapskontroll som måste vara godkänd för att du ska kunna kalla sig Certifierad Citylabsamordnare. Efter kursen ska du kunna leda certifieringsarbetet för stadsutvecklingsprojekt i ett tidigt planskede. 

Kunskapskontrollen ligger tillgänglig i fem dagar och du väljer själv när du vill genomföra testet. När du har startat testet har du en timme på dig att slutföra och nå minimumkravet för att bli godkänd. Om du inte blir godkänd har du möjlighet att kostnadsfritt genomföra testet ytterligare en gång, men du behöver då vänta minst 12 timmar innan du får tillgång till ditt andra testförsök. Har du behov av ytterligare försök tillkommer en avgift på 2000 kr ex moms per tentatillfälle.

Anpassningar vid kunskapskontroll

Har du behov av extra anpassningar vid kunskapskontrollen? Hör av dig i god tid till utbildning@sgbc.se för att vi ska kunna anpassa oss efter dina förutsättningar.

Observera att dator eller surfplatta är obligatorisk vid kurstillfället pga digitala övningar och kunskapskontroll. 

Vill du boka en företagsanpassad kurs klicka här

Kursmål

Du lär dig bland annat om:
  • Citylab Guide och dess innehåll

  • Certifieringsprocessen för planeringsskedet enligt Citylab Guide

  • Vilken roll en Citylabsamordnare har i ett stadsutvecklingsprojekt

  • Samordning av specialister inom stadsutvecklingsprojektet

Målgrupp

Kursen passar dig som kommer arbeta inom, och samordna, stadsutvecklingsprojekt som använder Citylabs metodik. Exempel kan vara konsulter, kommunanställda och anställda på byggföretag

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. 

Tid

2 dagar, 09:00 - 16:00

Pris

Ej medlem SGBC 16 400 SEK exkl. moms
Medlem SGBC 13 100 SEK exkl. moms
Kontakta oss gärna för information om nästa tillfälle