Kursinformation

Kursinformation

« Tillbaka

Certifierad Citylabsamordnare - hållbarhet i planering och genomförande


Kursbeskrivning

Som Citylabsamordnare stödjer du stadsutvecklingsprojekt i att använda Citylab i sitt hållbarhetsarbete. Rollen kan innefatta att leda möten och workshops, författa Hållbarhetsprogram samt samordna olika processer.

För att ett stadsutvecklingsprojekt ska kunna ansöka om Citylab Certifiering måste en Certifierad Citylabsamordnare arbeta i projektet. Att ha en Certifierad Citylabsamordnare i projektet säkerställer även att certifieringsprocessen leds på ett framgångsrikt och kostnadseffektivt sätt.

Under kursen lär du dig bland annat vilka redovisningar som krävs för en ansökan och vilka mallar som finns att tillgå. Kursen avslutas med en kunskapskontroll som måste vara godkänd för att du ska kunna kalla sig Certifierad Citylabsamordnare. Efter kursen ska du kunna leda certifieringsarbetet för stadsutvecklingsprojekt i ett tidigt planskede. 

I kursavgiften ingår en kunskapskontroll vid kurstillfället. Kostnad för eventuell omtenta ingår inte i priset utan tillkommer med 3700 kr ex moms per tentatillfälle.

Anpassningar vid kunskapskontroll

Har du behov av extra anpassningar vid kunskapskontrollen? Hör av dig i god tid till utbildning@sgbc.se för att vi ska kunna anpassa oss efter dina förutsättningar.

Observera att dator eller surfplatta är obligatorisk vid kurstillfället pga digitala övningar och kunskapskontroll. 

Kursmål

Du lär dig bland annat om:
  • Citylab Guide och dess innehåll

  • Certifieringsprocessen för planeringsskedet enligt Citylab Guide

  • Vilken roll en Citylabsamordnare har i ett stadsutvecklingsprojekt

  • Samordning av specialister inom stadsutvecklingsprojektet

Målgrupp

Kursen passar dig som kommer arbeta inom, och samordna, stadsutvecklingsprojekt som använder Citylabs metodik. Exempel kan vara konsulter, kommunanställda och anställda på byggföretag 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. 

Tid

2 dagar, 09:00 - 16:00

Pris

Ej medlem i Sweden Green Building Council 16 400 SEK exkl. moms
Medlem i Sweden Green Building Council 13 120 SEK exkl. moms