Kursinformation

Kursinformation

« Tillbaka

Certifierad Miljöbyggnadssamordnare


Kursbeskrivning

Vill du lära dig att certifiera enligt den senaste versionen av Miljöbyggnad? Då är vår tvådagars certifieringskurs i Miljöbyggnad rätt för dig! 

Vill du boka en företagsanpassad kurs, klicka här.

Att genomföra en certifiering i Miljöbyggnad kräver kontroll på många delprocesser och en stor mängd information ska samlas in i form av exempelvis beskrivningar, deklarationer och beräkningsresultat. Nu har du möjlighet att lära dig från de mest erfarna i branschen - under denna tvådagarskurs får du praktiska färdigheter och får öva på plats med stöd av experterna. Efter kursen ska du ha kunskap om hur ett Miljöbyggnadsprojekt samordnas på ett effektivt och kvalitetssäkert sätt, från tidigt projekteringsskede till första återrapporteringen.

Kursen avslutas med en kunskapskontroll som måste vara godkänd för att du ska kunna kalla dig certifierad Miljöbyggnadssamordnare. I kursavgiften ingår en kunskapskontroll vid kurstillfället. Kostnad för eventuell omtenta ingår inte i priset utan tillkommer med 3700 kr ex moms per tentatillfälle.

Anpassningar vid kunskapskontroll

Har du behov av extra anpassningar vid kunskapskontrollen? Hör av dig i god tid till utbildning@sgbc.se för att vi ska kunna anpassa oss efter dina förutsättningar.


Observera att dator eller surfplatta är obligatorisk vid kurstillfället pga digitala övningar och kunskapskontroll. 

Kursmål

Du lär dig bland annat om:

  • Verifieringsprocessen och specialregler
  • Fallgropar/vanliga fel på respektive indikator
  • Hantering av beräkningshjälpmedel/mallar
  • Hur en ansökan kan redovisas och goda exempel på sådana
  • Hur Miljöbyggnadssamordning går till

Målgrupp

Detta är utbildningen för dig som gått Miljöbyggnad baskurs och vill bli certifierad Miljöbyggnadssamordnare.

Förkunskaper

För att kunna gå certifieringskursen behöver du ha intyg från Miljöbyggnad baskurs version 3.0 eller senare. Du behöver även ha kunskap om byggprocessen. 

Efter kursen

Kursen kan med fördel följas upp med "Materialval i Miljöbyggnad, BREEAM och LEED ", "Inneklimat - avancerad analys och simulering" och "Dagsljus i byggprocessen"

Tid

2 dagar, 08:30 - 16:30

Pris

Ej medlem i Sweden Green Building Council 15 500 SEK exkl. moms
Medlem i Sweden Green Building Council 12 400 SEK exkl. moms