Kursinformation

« Tillbaka

Miljöbyggnad Baskurs


Kursbeskrivning

Är du nyfiken på Miljöbyggnad 3.2, vårt helsvenska certifieringssystem? Baskursen ger dig kunskap om hur Miljöbyggnad 3.2 är uppbyggt, fungerar och hur man arbetar i och med systemet. 

Vill du boka en företagsanpassad kurs, klicka här.

Miljöbyggnad passar för både bostäder och lokalbyggnader, stora såväl som små. Systemet passar även för såväl nybyggda som befintliga byggnader. Husets miljöpåverkan bedöms kring energiförbrukning, inomhusmiljö och materialval. Systemet är enkelt och kostnadseffektivt och grundar sig på svensk byggpraxis och svenska myndighetsregler.

Under kursen får du ta del av de 16 indikatorerna inom energi, inomhusmiljö och materialval. Du får även lära dig vad som gäller kring kriterier för betygsättning av dels varje indikator, dels hela byggnaden. Kursen ger dig grundläggande kunskap i den senaste versionen av Miljöbyggnad.

Kursmål

Du lär dig bland annat: 

  • Hur systemet Miljöbyggnad är konstruerat och används som styrinstrument vid ny- eller ombyggnad

  • Vad och vilka funktioner som bedöms i byggnaden

  • Hur ansökan och granskningsprocessen går till

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig i bygg- och fastighetsbranschen som vill veta vad Miljöbyggnad är, hur det fungerar och används.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Efter kursen

Baskursen ligger som grund till att gå vidare till certifieringskursen och därmed kunna bli certifierad Miljöbyggnadssamordnare.

Tid

1 dag, 09:00 - 16:30

Pris

Ej medlem SGBC 9 000 SEK exkl. moms
Medlem SGBC 7 200 SEK exkl. moms
Kontakta oss gärna för information om nästa tillfälle