Kursinformation

Kursinformation

« Tillbaka

Social hållbarhet - metod och verktyg


Kursbeskrivning

Vill du öka din kunskap om social hållbarhet? Arbetar du med samhällsutveckling och vill säkerställa områdens sociala värden? Saknar du metoder och verktyg som hjälper dig att öka jämställdhet, hälsa, trygghet och trivsel i ett område? Välkommen på kurs i social hållbarhet! 

Under kursen gör vi en djupdykning i metoden social värdeskapande analys som är en metod och ett verktyg som hjälper dig att arbeta strukturerat med sociala värden i stadsutvecklingsprojekt. Vi går även igenom kvalitativa och kvantitativa parametrar som är viktigt att tänka på om du planerar ett nytt område eller utvecklar ett befintligt område. Parametrarna handlar exempelvis om närhet till grönska, närhet till service, tillit till grannar och upplevelse av trygghet. 

Dagen varvas med föreläsning och övningar. Efter genomförd kurs ska du ha fått kunskap hur du kan arbeta praktiskt med social hållbarhet i din roll som samhällsutvecklare samt tagit del av metoder och verktyg.

Kursmål

Du lär dig bland annat:

  • Vikten av social hållbarhet och dess innebörd

  • Koppling till Citylab

  • Hur du arbetar strukturerat med social hållbarhet

  • Integrering av social hållbarhet i stadsutvecklingsprojekt

Målgrupp

Kursen passar dig som arbetar med planering och utveckling av hållbara stadsdelar, exempelvis som hållbarhetsstrateg, samhällsplanerare, planarkitekt eller fastighetsutvecklare.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. 

Tid

1 dag, 08:30 - 16:30

Pris

Ej medlem i Sweden Green Building Council 8 700 SEK exkl. moms
Medlem i Sweden Green Building Council 7 000 SEK exkl. moms