Nu satsar SGBC på e-learning – först ut är Miljöbyggnad iDrift

SGBC satsar just nu på att ta fram flera e-learning-utbildningar inom hållbarhetscertifiering för bygg- och fastighetsbranschen. Först ut är en introduktionsutbildning för certifieringen Miljöbyggnad iDrift som riktar sig till fastighetsägare och förvaltare.

I dagens fastighetsbestånd finns ett stort antal certifieringar i Miljöbyggnad som är på väg att löpa ut. I de fallen kan en övergång till Miljöbyggnad iDrift vara en bra möjlighet att upprätthålla hållbarhetsarbetet.

“Genom att göra introduktionsutbildningen till en e-learning-modul, vill vi ge fler möjligheten att få en bra grundläggande introduktion till vad certifieringen innebär,” säger Karin Quinn, utbildningschef hos SGBC och fortsätter:

“Till skillnad från lärarledda kurser kan en e-learning-utbildning genomföras helt på distans vid den tid som passar deltagaren bäst.”

Interaktiva övningar

Produktionen av utbildningen pågår nu under våren, med lansering efter sommaren. Amanda Axelsson, operativ chef Miljöbyggnad iDrift, SGBC, säger att arbetet med utbildningen har varit både roligt och inspirerande:

“Den här introduktionsutbildningen blir ett lyft i utbudet. Deltagarna får bland annat jobba med interaktiva övningar, ta del av goda exempel och konkreta hands-on tips på vad man behöver planera för om man funderar på att certifiera.”

Mötet med andra är viktigt

Utbildningen för att bli certifierad samordnare för Miljöbyggnad iDrift kommer fortsätta att vara lärarledd.
“Mötet och möjligheten att få ställa frågor och diskutera med andra är viktigt. Det bästa lärandet är det som implementerar flera delar och där det finns tid för reflektion emellan,” säger Karin Quinn och avslutar:

“Om deltagarna har fått sätta sig in i baskunskapen genom en introduktion först, ger det ett lyft även till samordningsutbildningen, så att den blir ett mer konkret arbetsstöd med fokus på deltagarnas verksamheter.”

Läs mer om SGBC:s kurser inom Miljöbyggnad iDrift här.

Den här artikeln publicerades först av SGBC:s samarbetspartner Förvaltarforum.