SGBC söker juniora certifieringsspecialister och support

Är du en strukturerad, serviceinriktad och självgående person? Har du ett stort miljöengagemang och vill vara med och bidra till ett mer hållbart samhällsbyggande? Då ska du söka tjänsten som junior certifieringsspecialist och support till Sweden Green Building Councils certifieringsavdelning.

Om tjänsten

I rollen som specialist och support kommer du att vara Sweden Green Building Councils ansikte utåt och vara delaktig i den löpande samt operativa driften på avdelningen. Du har en central roll på certifieringsavdelningen och bevakar, fördelar och svarar på inkommande frågor och handlägger ansökningar för de olika certifieringssystemen. Vi jobbar idag främst med Miljöbyggnad, GreenBuilding, BREEAM, LEED och Citylab.

En viktig del i rollen är att ge support både internt och externt via både e-post och telefon men även löpande hantering av administration kopplat till de förekommande arbetsuppgifterna ingår. Som support och specialist har du ett tätt samarbete med kollegorna på avdelningen för vidarebefordring av ärenden, frågor och synpunkter. Kontering av fakturor och administration av projektfrågor kommer också ingå i rollen.

Tjänsten kommer att utgå från din bakgrund och kompetens och kommer således primärt att fokusera på support, handläggning eller en kombination av de båda arbetsområdena.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Hornstull i Stockholm.

Vem vi söker

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning och erfarenhet från administrativa arbetsuppgifter eller från en supportroll. Du har erfarenhet av att utveckla processer och rutiner och det är meriterande om du tidigare arbetat med ärendehantering, men det är inte ett krav. Du hanterar Office-paketet obehindrat, uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska samt har goda kunskaper i engelska.

För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har ett starkt intresse för miljö-, samhälls- och byggfrågor. Som person är du kommunikativ, prestigelös och servicesinnad med en väl utvecklad organisations- och prioriteringsförmåga. Vidare har du hög social kompetens, är självgående, snabblärd och tar egna initiativ.

Om Sweden Green Building Council

Sweden Green Building Council är Sveriges snabbast växande hållbarhetsorganisation. Vi har ökat från tretton medlemmar vid starten 2009 till över 360 medlemmar 2019. Våra medlemmar är företag och organisationer verksamma inom den svenska samhällsbyggnadssektorn. Inom Sweden Green Building Council finns ett stort nätverk av experter för erfarenhetsutbyte och inspiration. Vi erbjuder verktyg och utbildning i miljöcertifiering av byggnader, stadsdelar och anläggningsprojekt.