Kursinformation

Kursinformation

« Tillbaka

Certifierad Miljöbyggnadssamordnare


Kursbeskrivning

Vill du lära dig att certifiera enligt den senaste versionen av Miljöbyggnad? Då är vår tvådagars certifieringskurs i Miljöbyggnad 3.2 rätt för dig! 

Vill du boka en företagsanpassad kurs, klicka här.

Att genomföra en certifiering i Miljöbyggnad kräver kontroll på många delprocesser och en stor mängd information ska samlas in i form av exempelvis beskrivningar, deklarationer och beräkningsresultat. Nu har du möjlighet att lära dig från de mest erfarna i branschen - under denna tvådagarskurs får du praktiska färdigheter och får öva på plats med stöd av experterna. Efter kursen ska du ha kunskap om hur ett Miljöbyggnadsprojekt samordnas på ett effektivt och kvalitetssäkert sätt, från tidigt projekteringsskede till första återrapporteringen.


Kunskapskontroll


Kursen avslutas med en kunskapskontroll som måste vara godkänd för att du ska kunna kalla dig Miljöbyggnadsamordnare. 

Kunskapskontrollen ligger tillgänglig i fem dagar och du väljer själv när du vill genomföra testet. När du har startat testet har du en timme på dig att slutföra och nå minimumkravet för att bli godkänd. Om du inte blir godkänd har du möjlighet att kostnadsfritt genomföra testet ytterligare en gång, men du behöver då vänta minst 12 timmar innan du får tillgång till ditt andra testförsök. Har du behov av ytterligare försök tillkommer en avgift på 2000 kr ex moms per tentatillfälle.

Åtkomst

Våra kunskapskontroller genomförs i vår utbildningsportal, Academy. Information om hur du ansluter till Academy skickas ut via mejl i anslutning till kurstillfället.


Behov av extra anpassning

Hör av dig i god tid till utbildning@sgbc.se för att vi ska kunna stötta dig utifrån dina förutsättningar.Observera att dator eller surfplatta är obligatorisk vid kurstillfället pga. digitala övningar och kunskapskontroll.   

Kursmål

Du lär dig bland annat om:

  • Verifieringsprocessen och specialregler
  • Fallgropar/vanliga fel på respektive indikator
  • Hantering av beräkningshjälpmedel/mallar
  • Hur en ansökan kan redovisas och goda exempel på sådana
  • Hur Miljöbyggnadssamordning går till

Målgrupp

Detta är utbildningen för dig som gått Miljöbyggnad baskurs och vill bli certifierad Miljöbyggnadssamordnare.

Förkunskaper

För att kunna gå certifieringskursen behöver du ha intyg från Miljöbyggnad baskurs version 3.2
Alla som idag är certifierade samordnare i version 3.0–3.2 behöver inte gå om Basutbildningen, utan kan direkt boka Certifierad samordnare 3.2

Du behöver även ha kunskap om byggprocessen

Efter kursen

Kursen kan med fördel följas upp med BREEAM och Miljöbyggnad i drift.

Övrig info

Vill du lära dig mer om materialval, dagsljus i byggprocessen eller inneklimat? Läs mer och anmäla dig till våra systemövergripande kurser här

Tid

2 dagar, 09:00 - 17:00

Pris

Ej medlem i Sweden Green Building Council 16 400 SEK ex VAT
Medlem i Sweden Green Building Council 13 000 SEK ex VAT
Kontakta oss gärna för information om nästa tillfälle