Webbinarium: BREEAM Infrastructure – erfarenheter från Hammarängen Skellefteå södra

Välkommen att delta på vårt webbinarium den 12 juni med fokus på certifieringssystemet BREEAM Infrastructure där vi tittar närmare på den senaste manualen som nyligen översatts till svenska och projektet Hammarängen Skellefteå södra.

BREEAM Infrastructure är ett av de ledande certifieringssystemen för anläggning- och infrastruktur i världen idag. Nyligen lanserades den senaste versionen av manualen för certifieringssystemet, version 6, översatt till svenska; läs mer här.

Vi inleder webbinariet med en kort presentation av manualen samt tittar på fördelarna med att certifiera infrastrukturprojekt i systemet. Därefter får vi ta del av erfarenheter från projektet Hammarängen Skellefteå södra som är certifierat enligt BREEAM Infrastructure v6, med ett betyg på hela 88,7 %. Hammarängen tilldelades priset Årets bygge 2024 inom kategorin infrastruktur av tidningen Byggindustrin tidigare under våren. Projektet har också agerat referensprojekt för verktyget CLIMB som används för beräkning av biologiskt mångfald.

Agenda

  • Inledning – Désirée Moberg, tf. chef BREEAM, SGBC
  • Mervärdet med certifiering enligt BREEAM Infrastructure – Therese Bäckström Zidohli, funktionschef projektledning, samhällsbyggnad, Skellefteå kommun
  • Projektet Hammarängen Skellefteå södra – Martin Lundholm, projektingenjör, Skanska

Från vänster: Désirée Moberg, Therese Bäckström Zidohli och Martin Lundholm

Datum:

2024-06-12

Tid:

11:00 – 12:00

Plats:

Online

Anmäl dig här