Här hittar du det senaste från Sweden Green Building Council. Äldre nyheter hittar du i nyhetsarkivet i vänsterkolumnen.

"Som fastighetsägare måste vi sätta ner foten"

- PRESSMEDDELANDE - 

På konferensen Building Sustainability 18 deltar Vasakronans Anna Denell i en debatt om framtidens energisystem. Som hållbarhetschef för Sveriges största fastighetsbolag tror hon på nya spännande möjligheter för framtidens byggnader.

Läs mer...

Ny kurs - Hållbara anläggningsprojekt

Vill du få kunskap om hur du kan arbeta med hållbarhetsfrågor i små som stora anläggningsprojekt? Då är vår nya heldagskurs "Hållbara anläggningsprojekt" helt rätt för dig! Första kurstillfället är den 4 december 2018 i Göteborg och du kan anmäla dig redan nu. 

Läs mer om kurser och anmäl dig här.

​”Obegripligt att det är mer lönsamt att agera icke hållbart”

- PRESSMEDDELANDE -

En av de starkare rösterna i samhällsbyggnadsdebatten är Emma Jonsteg, VD och grundare av Utopia Arkitekter och vice ordförande i Sveriges Arkitekter. Med podcasten Snåret vill hon skapa en branschöverskridande förståelse för byggprocessen. På Building Sustainability 18 pratar hon om utmaningar och nya perspektiv.

Läs mer...

Sommartider på kansliet

Granskning och certifieringssupport har uppehåll mellan den 22 juni och den 12 augusti. Detta görs eftersom granskning och certifieringsavdelning har lägre bemanning under denna period på grund av sommarledigheter. Under uppehållet kommer alla ansökningstider vara pausade, sommarmånaderna räknas alltså inte i den totala ansökningstiden.

Building Green Online kommer vara öppet för registreringar och arbete med att fylla i ansökan. Om tekniska problem uppstår med systemet kan supportärenden skickas till . Observera att frågor gällande själva ansökan ej kan skickas till denna adress.

Utbildningsavdelningen kommer hålla stängt mellan den 16 juli och den 6 augusti.

Glad sommar önskar personalen på kansliet!

Serverflytt för hemsidan och Building Green Online

I morgon, onsdagen den 30/5, kommer det göras förberedelser mellan 12:00 och 13:00 för att flytta SGBC.se och Building Green Online till nya servrar. Detta innebär att sajterna kan vara långsamma och att arbete kan vara svårt att genomföra i BGO under den tiden.

Förberedelserna görs inför en större serverflytt som kommer att påbörjas tisdagen den 5/6 klockan 13:00. Under serverflytten kommer det ej gå att arbeta i Building Green Online. Flytten beräknas vara klar senare under dagen.

Har du frågor om arbetet kan du mejla till oss på

Ta plats på Nordens största konferens om hållbart samhällsbyggande

I höst är det dags för Building sustainbility 18, den fjärde upplagan av Nordens största konferens om hållbart samhällsbyggande. Som medlem i Sweden Green Building Council har ni möjlighet att vara utställare på konferensen och visa upp de produkter, lösningar och projekt som är ni är extra stolta över. Nytt för i år är ni får tillgång till lokalen redan dagen innan konferensen startar.

Läs mer...

Anmälan till arbetsgrupper för utvecklingen av Citylab

Tidigare i år lanserade vi Citylabs certifiering av planeringsskedet. Nu är det dags för nästa steg! Vi vill engagera Sweden Green Building Councils medlemmar i den fortsatta utvecklingen av kommande delar av certifieringen. Detta kommer göras i arbetsgrupper där vissa arbetsgrupper fokuserar på genomförandet av stadsutvecklingsprojekt inklusive avtalsskrivning, detaljplanearbete och byggnation. Andra arbetsgrupper kommer fokusera på hur Citylab ska värdera hållbarheten i stadsdelar som är i ett förvaltningsskede. Nedan finner du dokument som förklarar de två olika delarna närmare samt vilka arbetsgrupper det finns att anmäla sig till.

Anmälan om vilken arbetsgrupp du önskar arbeta i som deltagare eller som arbetsgruppsledare görs till senast den 11/6.

Inbjudan till arbetsgrupper Citylab Genomförandeskedet

Inbjudan till arbetsgrupper för Citylab hållbarhetsvärdering av befintliga stadsdelar