Här hittar du det senaste från Sweden Green Building Council. Äldre nyheter hittar du i nyhetsarkivet i vänsterkolumnen.

Låg bemanning på kansliet

På grund av influensatider har kansliet för tillfället väldigt låg bemanning. Detta innebär att ärenden som skickas in avseende certifiering kommer ha längre hanteringstider och att det kan vara svårt att komma fram på telefon. Vi ber om överseende med detta.

Rekordökning för registreringar i BREEAM-SE!

-PRESSMEDDELANDE-

Antalet registreringar i miljöcertifieringssystemet BREEAM-SE överträffar alla förväntningar. Under 2017 registrerades hela 57 byggnadsprojekt för certifiering i BREEAM-SE, vilket är mer än tre gånger så många som under 2016.

Läs mer...

Succékonferensen är tillbaka i höst!

Den 24-25 oktober 2018 öppnar vi upp portarna igen för Nordens största konferens för hållbart samhällsbyggande - Building Sustainability 2018. Skriv upp i kalendern! 

Läs mer...

Sweden Green Building Council lanserar den första svenska certifieringen för hållbar stadsutveckling

PRESSMEDDELANDE 2018-01-17

Nu släpper Sweden Green Building Council en ny certifiering för hållbara stadsdelar - Citylab Action-certifieringen. Certifieringssystemet är det första för hållbar stadsutveckling som är helt anpassat för svenska förhållanden.

Klicka här för att ladda ner Citylab Action Guide, hållbar stadsutveckling i planeringsskedet 2.0.

- Citylab Action-certifieringen kommer göra stor skillnad i svensk stadsutveckling, säger Cecilia Ehrenborg Williams, VD på Sweden Green Building Council. Den ger, i det här första steget, svenska stadsutvecklingsprojekt möjlighet att få koll på alla processer och skapar ordning och reda i det fortsatta arbetet. Det förbereder projekten för att sedan certifiera genomförandet och den framtida förvaltningen, vilket blir steg två och tre. Dessa delar har vi redan börjat arbeta med och vi kommer släppa dem under nästa år.

Läs mer...

Nytt namn på en av våra kurser

Kursen Miljöbyggnad certifieringskurs byter nu namn till Certifierad Miljöbyggnadssamordnare. Kursens innehåll ändras inte i och med namnbytet utan är detsamma som tidigare. 

Om två dagar släpps den första svenska certifieringen för hållbar stadsutveckling

Onsdagen den 17 januari klockan 11.00 släpper Sweden Green Building Council en certifiering för hållbar stadsutveckling – Citylab Action-certifieringen. Det är den första certifieringen av hållbarheten i stadsdelar som är helt anpassad till svenska förhållanden.

– Citylab Action-certifieringen kommer göra stor skillnad i svensk stadsutveckling. Den skapar ordning och reda i arbetet, säger Cecilia Ehrenborg Williams, VD på Sweden Green Building Council.

Nu på onsdag presenteras det första steget - certifiering av planeringsprocessen - och under nästa år presenteras certifieringen av de följande stegen, som avser genomförande och förvaltning.

Läs mer...