Här hittar du det senaste från Sweden Green Building Council. Äldre nyheter hittar du i nyhetsarkivet i vänsterkolumnen.

Sigrid Walve ny chef för Citylab på Sweden Green Building Council

PRESSMEDDELANDE 2017-11-15

Sweden Green Building Council får en ny chef för Citylab från och med den 1 december. Sigrid Walve, som idag är utvecklingsledare för samhällsbyggnad på Vallentuna kommun, tar över efter Ann-Kristin Belkert.

Sigrid har länge varit engagerad i Sweden Green Building Councils arbete med hållbar stadsutveckling. Hon har varit med i projektet Hållbarhetscertifiering av stadsdelar (HCS) som låg till grund för Citylab och har länge varit en ambassadör för Citylab och Sweden Green Building Council. Ann-Kristin Belkert startar nu eget företag, för att kunna bredda sitt engagemang för hållbar utveckling och arbeta med att hjälpa offentliga och privata aktörer att implementera de globala målen och Agenda 2030.

Läs mer...

Välkommen på lanseringsfest för BREEAM-SE 2017!

Nyligen släpptes manualen för BREEAM-SE New Construction 2017 och snart släpps den svenska översättningen. Projektledningen vill gärna fira lanseringen med dig! Kom och få unik inblick i hur arbetet med uppdateringen gick till och mingla med branschkollegor. Det kommer att bjudas på lättare mingelmat och dryck. 

Datum: 6 december 2017
Tid: Kl. 16.30 - 19.00
Plats: Helio Hornstull (fd. Skofabriken), Hornsbruksgatan 23b, Stockholm
Kostnad: Lanseringsfesten är kostnadsfri

ANMÄLAN BREEAM-SE LANSERINGSFEST

Läs mer...

Nu släpper vi två nya kurser!

Vi har nu den stora glädjen att presentera två nya kurser - Energiberäkning och energimätning och LCA i praktiken för bygg- och fastighetsbranschen

Läs mer...

Vill du vara utställare på nästa års stora konferens?

Succékonferensen för hållbart samhällsbyggande är tillbaka nästa år, den 24-25 oktober. Förra året var vi 1000 deltagare från hela samhällsbyggarsektorn och 18 unika utställare.
Är du intresserade av att vara utställare? Meddela Annika Hammarstedt, utställaransvarig, på

Österåker först att gå med i Citylab Action-programmet för 2018

Österåkers kommun är de första färdiga deltagarna för Citylab Action-programmet nästa år. Österåker deltar med Kanalstaden, som är en ny stadsdel i Åkersberga. Kanalstaden ska bli en del av en modern, levande stad i skärgårdsmiljö. Österåker förväntar sig att minst 3000 nya bostäder kommer skapas i Kanalstaden, som kommer ha blandad bebyggelse med bostäder, verksamheter och service, skolor, förskolor samt parker och torg.

- Hållbarhet måste vara en av de viktiga aspekterna i arbetet med Kanalstadsprojektet och därför ser vi Citylab Action som en möjlighet att vässa vårt hållbarhetsarbete. Vi ser fram emot erfarenhetsutbytet och att få bidra till lärande och utveckling, säger Kent Gullberg, samhällsbyggnadschef i Österåkers kommun. Vi hoppas också att det vi tar med oss från Citylab Action kommer ge positiva effekter för kommunens andra stadsutvecklingsprojekt. 

Läs mer...

Första registreringen för Miljöbyggnad 3.0 har skickats in

Den första registreringen för certifiering enligt Miljöbyggnad 3.0 har nu kommit in till Sweden Green Building Council. Det är Stockholmshem som kommer bygga 100 nya bostäder i Skärholmen i Stockholm. Byggnaden kommer också inrymma Stockholmshems nya huvudkontor.

Stockholmshem har en uttalad ambition att certifiera nyproduktion enligt Miljöbyggnad Silver och det nya huset i Skärholmen blir deras första som byggs enligt Miljöbyggnad 3.0.

Läs mer...