Här hittar du det senaste från Sweden Green Building Council. Äldre nyheter hittar du i nyhetsarkivet i vänsterkolumnen.

Ny kurs inom Hållbar infrastruktur!

Vill du lära dig mer om hållbarhetsarbete i anläggningsprojekt och få en översikt över de verktyg som finns tillgängliga? Då är vår kurs ”Verktyg för hållbarhetsstyrning av anläggningsprojekt” något för dig!

Tid: 23 mars kl. 08.30 - 16.30
Plats: Hornsbruksgatan 23 (SUMMIT Skofabriken), Stockholm
Anmälan: Via denna länk

Läs mer...

Information från valberedningen inför stämman 2017

Sweden Green Building Council har nu över 320 medlemsföretag- och organisationer. Den 10 maj är det dags för årsstämma och inför den vill valberedningen ha in medlemmarnas förslag på vilka som ska sitta i Styrelse och Råd under det kommande året. Observera att vilka Råd som finns kommer att uppdateras och nomineringarna till de nya råden öppnar inom ett par veckor.

Valberedningen är väldigt intresserad av att få in era synpunkter och förslag för att kunna föreslå en fortsatt stark styrelse och råd med bred kunskap och expertis. Tillsammans medverkar vi till att göra föreningen ännu starkare. Den nuvarande styrelsen finns på denna sida och de olika råden finns på denna sida.

Läs mer...

Cecilia Ehrenborg Williams named new CEO of Sweden Green Building Council

PRESS RELEASE FEBRUARY 15 2017

Cecilia Ehrenborg Williams will be the next CEO of Sweden Green Building Council. She will take over from the current CEO and founder Bengt Wånggren on August 1st 2017. Her main focus will be to continue growing Sweden Green Building Council, Sweden's leading organization for sustainable building, in a time when sustainability and climate issues are more important than ever before.

Läs mer...

Cecilia Ehrenborg Williams ny VD för Sweden Green Building Council

PRESSMEDDELANDE 2017-02-15

Cecilia Ehrenborg Williams blir ny VD för Sweden Green Building Council. Hon kommer närmast från en tjänst som vVD för Miljömärkning Sverige AB (Svanen). Cecilia ersätter Bengt Wånggren som går i pension efter sommaren. Hennes främsta uppdrag nu blir att fortsätta arbetet med att utveckla Sveriges främsta organisation för hållbart samhällsbyggande, i en tid då hållbarhet och klimatfrågor är viktigare än någonsin.

Läs mer...

Välkommen på WELL-mingel!

Snart är det dags för det första utbildningstillfället för WELL Building Standard i Norden. Detta vill vi fira! Den 21 februari hålls därför ett mingel där vi samlar intresserade personer från branschen.

Plats: Hornsbruksgatan 23 (Skofabriken Hornstull), Stockholm
Tid: 21 februari kl. 16.30 - 18.00
Anmälan: Via denna länk, senast 15/2

Läs mer...

Stort tack till alla som deltagit på våra workshops för BuildUpon!

Vi är mycket glada över att kunna meddela att vi nu arrangerat vår sjätte och sista workshop för projektet BuildUpon. Tillsammans med EEF har vi under de sex workshoparna samlat omkring 220 deltagare från olika branscher och olika delar av landet för att tillsammans försöka riva de barriärer som finns i samband med energieffektivserande djuprenovering av flerbostadshus.

Läs mer...

Var med och påverka utvecklingen av Citylab Action

Hösten 2015 blev Citylab Action Guide för hållbar stadsutveckling klar efter flera år av workshops, tester av internationella certifieringssystem och utredningar. Guiden är idag grunden för Citylab Actions program, vars pilotomgång avslutades i december 2016. Guiden och programmet ska nu utvecklas till att bli delar av ett certifieringssystem för hållbar stadsutveckling. Under 2016 har ett förberedande arbete skett för att sätta upp en bra struktur för hur certifieringen ska gå till. Nästa steg är att ni som arbetar med dessa frågor dagligen, ska kunna vara med och påverka innehållet. Detta är en viktig del i utvecklingen av Citylab för att det ska bli intressant och användbart som certifieringssystem. 

För att så många som möjligt ska ha möjlighet att delta samt för att arbetet ska kunna ske så effektivt som möjligt kommer denna del av utvecklingen av Citylab att främst ske genom sex stycken arbetsmöten i webbinar-form under våren och tidig höst 2017. Certifieringssystemet ska sedan vara klart senast 31 oktober 2017. Det kommer även att vara möjligt att lämna skriftliga kommentarer både i samband med de sex webbinarierna men framför allt också under remiss- och betatestperioden maj-juni. Arbetsmöten är öppna för alla SGBC:s medlemmar och deltagare i programmet Citylab Action.

Läs mer...