Här hittar du det senaste från Sweden Green Building Council. Äldre nyheter hittar du i nyhetsarkivet i vänsterkolumnen.

Föreningsstämma den 8 maj 2018

Ordinarie föreningsstämma i Sweden Green Building Council äger rum den 8 maj.


Tid: 8 maj klockan 13:00-17:00 (medlemsmöte 13:00-15:00, stämma 15:00-17:00). Efter stämman är du välkommen på mingel mellan 17:00 och 19:00. Plats: Rum Sankta Clara, Klara Strand konferens, Klarabergsviadukten 90, 111 64 Stockholm

Föreningsstämman är det bästa sättet för medlemmar att påverka föreningens arbete under det kommande året. Sweden Green Building Council är en medlemsorganisation och ju fler medlemmar som engagerar sig, desto starkare är föreningen. Missa inte chansen att vara med!

Alla medlemmar är välkomna till stämman, men för rösträtt krävs att du är firmatecknare eller att ett ombud med underskriven fullmakt för att företräda firmatecknare deltar. Blanketten finns för nedladdning längre ner - bara att skriva ut, skriva under och ta med!

Anmäl dig till stämman här.

Före stämman är det medlemsmöte.

Vad är meningen med staden?

"Om vad som händer när staden förvandlas till ett företag. Om Alvedoncyklar i det offentliga rummet och en borgmästare i Neapel som gjort det lagligt att ockupera hus. Om välmenande kulturprojekt och varför man inte kan ha medborgardialog med kunder. Om varför demokratin skulle må bra av lite ultimate frisbee och framförallt: Om den svåra konsten att skapa förändring på riktigt."

Läs mer...

Välkommen på frukostseminarium om BREEAM-SE för bostäder!

I oktober lanserades BREEAM-SE 2017, en uppdaterad manual med flera spännande nyheter. Det är nu möjligt att certifiera fler byggnadstyper, däribland bostäder. Varmt välkommen på frukostseminarium i Stockholm där vi berättar om nyheterna i manualen, med fokus på bostadsbyggande!

Läs mer...

Succé för historiens första Miljöbyggnadsdag

- PRESSMEDDELANDE -

Igår hölls för första gången en konferens helt tillägnad Miljöbyggnad, Sveriges mest använda miljöcertifieringssystem för byggnader. Konferensen anordnades av Sweden Green Building Council på efterfrågan av föreningens medlemmar, och lockade nästan 200 deltagare från hela landet.

Läs mer...

Erik Sörbring ny driftschef för Miljöbyggnad

Erik Sörbring från Ramboll, som i många år varit granskare och lärare i Miljöbyggnad, är sedan den 4 april ny driftschef för Miljöbyggnad på Sweden Green Building Council. Rollen som driftschef för Miljöbyggnad är ny och skapades då mängden certifieringar och registreringar ökar och fler personer därför involveras i det dagliga certifieringsarbetet.

Erik kommer arbeta med att driva, utveckla och förbättra det löpande certifieringsarbetet tillsammans med certifieringsavdelningen och engagerade medlemmar. Det innebär bland annat att förtydliga och se över certifieringsregler, uppdatera stödjande dokument och instruktioner, hålla information aktuell och levande samt leda granskningsgruppen. Erik kommer arbeta deltid som driftschef och samtidigt behålla sin roll som gruppledare för energi och miljö på Ramboll.

Läs mer...

Välkommen att delta på webbinarium om WELL!

Vill du lära dig mer om hur den byggda miljön påverkar människors hälsa, välbefinnande och produktivitet? Välkommen att anmäla dig till ett kostnadsfritt seminarium online om WELL - världens främsta certifieringssystem för hälsa och produktivitet i byggnader.

Datum: Den 3 maj 2018
Tid: Kl. 10.00-10.30
Plats: Online
Anmälan: Via denna länk.

Läs mer...

2018 års medlemsundersökning är öppen i fem dagar till!

Just nu pågår 2018 års medlemsundersökning! Om du är anställd hos någon av Sweden Green Building Councils medlemmar så är du varmt välkommen att svara! Det betyder mycket för föreningens fortsatta arbete att vi får så många svar som möjligt, då alla medlemmars åsikter är viktiga.

Undersökningen tar mellan 5-10 minuter att fylla i och för varje inskickad undersökning skänker vi 10 kronor till Naturskyddsföreningen.

Följ länken nedan för att komma till undersökningen. Möjligheten att svara stänger den 25 mars. Notera att du måste vara anställd hos en medlem i föreningen för att få svara.

Planerat underhållsarbete för kursbokningssystem

Torsdagen den 1 mars kommer systemet som Sweden Green Building Council använder för kursbokningar och kursadministration vara otillgängligt under några timmar. Vår leverantör genomför ett underhållsarbete mellan 06:00 och 08:00 samt mellan 18:00 och 20:00. Detta för att förbättra systemet och för att införa nya funktioner. Under dessa tider kommer kursbokningar ej vara möjliga. Vi ber om överseende med detta.