Här hittar du det senaste från Sweden Green Building Council. Äldre nyheter hittar du i nyhetsarkivet i vänsterkolumnen.

Remiss för certifiering i Citylab kommer i oktober - systemet lanseras i januari

Efter grundligt och noggrant arbete är remissversionen för Citylab Guide med Certifiering snart klar. Remissen går ut för synpunkter den 2 oktober 2017 och remissperioden pågår till den 12 november. Samtliga svar kommer därefter granskas och hanteras av projektledningen och relevanta ändringar kommer göras.

När remissversionen släpps kommer den att publiceras med instruktioner för remissvar på Sweden Green Building Councils hemsida.

Läs mer...

Ny medlem

Vi har fått en ny medlem! Välkomna hälsar vi Swedisol AB.

Nu gäller sommartider för onlinesystem, support och granskning

Granskning och certifieringssupport har uppehåll mellan midsommar den 23 juni och den 13 augusti. Detta görs eftersom granskning och certifieringsavdelning har lägre bemanning under denna period på grund av sommarledigheter. Under uppehållet kommer alla ansökningstider vara pausade, sommarmånaderna räknas alltså inte i den totala ansökningstiden.

Building Green Online kommer vara öppet för registreringar och arbete med att fylla i ansökan. Om tekniska problem uppstår med systemet kan supportärenden skickas till . Observera att frågor gällande själva ansökan ej kan skickas till denna adress.

Glad sommar önskar certifieringsavdelningen och granskarna!

Sommartider för onlinesystem, support och granskning

Granskning och certifieringssupport i Building Green Online har uppehåll mellan midsommar den 23 juni och den 13 augusti. Detta görs eftersom granskning och certifieringsavdelning har lägre bemanning under denna period på grund av sommarledigheter. Under uppehållet kommer alla ansökningstider vara pausade, sommarmånaderna räknas alltså inte i den totala ansökningstiden.

Building Green Online kommer vara öppet för registreringar och arbete med att fylla i ansökan. Om tekniska problem uppstår med systemet kan supportärenden skickas till . Observera att frågor gällande själva ansökan ej kan skickas till denna adress.

Glad sommar önskar certifieringsavdelningen och granskarna!

Förändrat webbläsarstöd på SGBC.se och i BGO

Under juni månad har uppdateringar gjorts på hemsidan och i systemet Building Green Online. Dessa uppdateringar innebär att webbläsarstödet för systemen har förändrats.

Från och med nu stöds inte längre versioner av Internet Explorer äldre än version 10, som släpptes 2012. För att säkerställa full funktionalitet i Building Green Online rekommenderar vi som alltid att du använder en aktuell och uppdaterad webbläsare, som till exempel Microsoft Edge, Google Chrome, Safari eller Mozilla Firefox.

Registreringen öppen för Miljöbyggnad 3.0

Nu går det att registrera nya projekt för Miljöbyggnad 3.0 i Building Green Online! 

Läs mer: Det här är nya Miljöbyggnad 3.0, Snart öppnar projektregistreringen för Miljöbyggnad 3.0 och Vad har förändrats i Miljöbyggnad 3.0

SGBC kommer att uppmärksamma de projekt som blir först med sin registrering i vissa kategorier av byggnad. Dessa projekt kommer få 50% rabatt på sina registreringar (ej på övriga certifieringskostnader). Nedan finns en lista över byggnadstyperna, som uppdateras löpande:

Läs mer...

Över 1000 byggnader certifierade i Miljöbyggnad

PRESSMEDDELANDE 2017-06-20

Det finns nu fler än 1000 certifierade byggnader i Miljöbyggnad. Systemet, som togs i drift 2011, har vuxit starkt de senaste åren. Det har nu nått den för svenska certifieringssystem unika milstolpen att ha över tusen certifierade byggnader.

- Det är jättestort för oss att nå tusen certifieringar. För ett par år sedan firade vi varje gång vi nådde ett jämnt hundratal i Miljöbyggnad, men den senaste tiden har det bara gått snabbare och snabbare, så vi väntade på nummer 1000 som en ordentlig milstolpe att fira. Det är också roligt att den tusende byggnaden blev en befintlig byggnad. Det är det bestånd som redan finns som är den stora utmaningen. Fler och fler väljer nu att även ta hand om sitt befintliga bestånd, det ser vi på registreringarna i systemet, och det är en mycket positiv utveckling, säger Linda Kjällén, certifieringschef på Sweden Green Building Council.

Läs mer...

Vad har förändrats i Miljöbyggnad 3.0?

Är du nyfiken på vad som har förändrats i Miljöbyggnad 3.0? Vår chef för Miljöbyggnad, Catarina Warfvinge, presenterar de största förändringarna i den här videon.