Här hittar du det senaste från Sweden Green Building Council. Äldre nyheter hittar du i nyhetsarkivet i vänsterkolumnen.

Välkommen på Sweden Green Building Awards 2017!

Dags för årets stora fest för hållbart samhällsbyggande!

Vilka personer och projekt vinner Sveriges främsta priser inom hållbart samhällsbyggande? Välkommen på galamiddag med Sweden Green Building Awards 2017!

Datum: 23 november 2017
Tid: Fördrink och utställning startar kl. 17.30
Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm
Kostnad: Medlem i SGBC 750 kr, ordinarie pris 1050 kr (priserna är exkl. moms)

ANMÄLAN SWEDEN GREEN BUILDING AWARDS 2017 

Läs mer...

Återrapporteringen i GreenBuilding klar för år 2017

Återrapporteringen i GreenBuilding för år 2017 är nu avslutad och totalt rapporterade 281 byggnader in för det gångna året. För att säkerställa att inlämnad rapportering stämmer så genomfördes slumpmässigt utvalda platsbesök av oberoende granskare. I år besöktes 58 projekt och endast två av dessa underkändes efter granskning. Granskarna tycker det var kul att komma ut i byggnaderna och säger att det har varit ett stort engagemang bland fastighetsägarna.
 
- Det är kul att se att så många fastighetsägare har skickat in sina rapporter till oss, säger Linda Kjällén, certifieringschef på Sweden Green Building Council. Det har tagit en stund att få en rutin för att jobba med återrapporteringar, både för oss och för fastighetsägarna. Nu verkar det som att det har kommit på plats ordentligt.

Fastighetsägarna visar också med sina återrapporteringar att de tar ett stort ansvar för att följa upp att deras bestånd fortsätter vara energieffektivt. Flera har skickat in väldigt många återrapporteringar, bland andra Klövern, Hemsö Fastighets AB, Platzer Fastigheter och Castellum.

Läs mer...

Sweden Green Building Council flyttar till nya lokaler

Efter snart fem år på Landsvägen i Sundbyberg går flyttlasset igen. De senaste åren har SGBC vuxit snabbt och har numera 28 anställda medarbetare på kansliet. Medlemsantalet har ökat till över 330 organisationer.

Den 11 september flyttar därför kansliet in på Långholmsgatan 34 på Södermalm i Stockholm, precis vid Hornstulls tunnelbanestation. Lokalerna är certifierade enligt Miljöbyggnad 2.2 för befintliga byggnader, med uppnått betyg Silver.

Den stora delen av personalen på kansliet bor i södra Stockholm och när det blev dags att se över hyresavtalet för kontoret vägde, förutom bra dagsljus och miljöcertifiering i Miljöbyggnad, BREEAM eller LEED, det geografiska läget - för både personal och medlemmar - tungt. SGBC ska vara en attraktiv arbetsgivare och kansliet ska också vara en mötesplats för medlemmarna, vilket förutsätter ett bra och centralt läge med bra tillgång till lokaltrafik och cykelvägar. Efter flera månaders sökande och visningar dök den rätta lokalen upp och avtal skrevs före sommaren med Bonnier Fastigheter.

Läs mer...

Dispens från utbildningskrav inom MB 3.0

Är du certifierad i Miljöbyggnad version 2.2 och vill frångå de satta utbildningskraven för att komplettera dina kunskaper till version 3.0? Då har du möjlighet att maila in följande uppgifter till oss för att vi ska kunna bedöma att du är behörig att gå Miljöbyggnad certifieringskurs 3.0 komplettering (online):

Läs mer...

Vallentuna värdar för höstens första träff i Citylab Action

Den 5-6 september är det dags för höstens första träff i Citylab Action, denna gång i Vallentuna. Årets programomgång har nu kommit halvvägs och projekten har tagit fram utkast på delar av sina hållbarhetsprogram. På septemberträffen kommer vi fördjupa oss i teman som Innovation, Energi & Klimat, Materialflöden och Vatten.

Har ni ett projekt som kan vara aktuellt för att delta i nästa års programomgång? Läs mer här om hur ni anmäler er.

Ny medlem i föreningen

Fagnes AB är nu medlemmar i Sweden Green Building Council. Välkomna!