SGBC söker seniora certifieringsspecialister

Sweden Green Building Council (SGBC) är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Efterfrågan på våra tjänster växer ständigt och vi söker nu personer som vill arbeta som specialister inom våra certifieringssystem, främst Miljöbyggnad och BREEAM.

Om tjänsten

Som senior certifieringsspecialist kommer du att arbeta med uppgifter kopplade till ett av våra certifieringssystem, tillsammans med verksamhetsområdeschefen och certifieringsavdelningen.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att handlägga och kvalitetsgranska certifieringsansökningar, hantera frågor kopplade till olika ärenden samt att utveckla rutiner och arbetssätt. Rollen kan även innefatta att hålla utbildningar, medverka vid utvecklingsarbete av certifieringssystemen och planera och genomföra nätverksträffar och liknande.

Du kommer att ha många kontaktytor, både externt och internt, och delta på operativa och tekniska rådsmöten. Hanteringen varierar något mellan våra olika certifieringssystem och för våra internationella system innebär det även ett visst internationellt samarbete.

Tjänsterna kommer att vara möjliga att forma beroende på vilken bakgrund och kompetens du tar med dig, och kan t.ex. innefatta personalansvar.

Vem vi söker

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen såsom byggnadsingenjör eller arkitekt, gärna med inriktning mot hållbart samhällsbyggande. Har du arbetat med ett eller flera av våra certifieringssystem och har en tilläggsutbildning inom området är det meriterande. För att snabbt komma in i rollen och kunna ta ett större ansvar tror vi att du har minst tre års relevant arbetslivserfarenhet.

För att lyckas i rollen har du ett utpräglat sinne för ordning och reda och är kvalitetsmedveten, prestigelös, initiativrik och ansvarstagande. Du kan läsa ritningar, har god förståelse för byggprocessen och brinner självklart för miljö- och hållbarhetsfrågor kopplade till samhällsbyggnadssektorn! Dina språkkunskaper är goda och du formulerar dig mycket väl på både svenska och engelska, både i tal och skrift.

Om Sweden Green Building Council

Sweden Green Building Council är Sveriges snabbast växande hållbarhetsorganisation. Vi har ökat från tretton medlemmar vid starten 2009 till över 360 medlemmar 2019. Våra medlemmar är företag och organisationer verksamma inom den svenska samhällsbyggnadssektorn. Inom Sweden Green Building Council finns ett stort nätverk av experter för erfarenhetsutbyte och inspiration. Vi erbjuder verktyg och utbildning i miljöcertifiering av byggnader, stadsdelar och anläggningsprojekt.