SGBC:s föreningsstämma 2024

Den 15 maj är det dags för Sweden Green Building Councils årliga föreningsstämma som denna gång hålls på Life City i Stockholm.

Eftermiddagen inleds med en föreläsning av Jonas Anund Vogel, forskare vid Energiteknik på KTH och föreståndare för kompetenscentrumet Dig-IT Lab. Jonas, som även är aktuell med boken “Smarta och hållbara byggnader” kommer att diskutera ämnen i gränslandet kring digitalisering, affärsmodeller, nya byggregler och certifieringar. Föreläsningen följs av den årliga föreningsstämman.

Agenda

12.30–13.00 Registrering och kaffe
13.00–13.05 Välkomsthälsning
13.05–13.20 Resultatet av SGBC:s årliga novus-studie över svenskarnas kunskap och attityder om bygg- och fastighetsbranschen presenteras
13.20–14.00 Föreläsning av Jonas Anund Vogel
14.00–14.45 SGBC:s föreningsstämma 2024
14.45–17.30 Mingel och nätverkande

Om föreläsningen

Jonas Anund Vogel tittar på hur vi kan ta tillvara på den snabba teknikutvecklingen — både för att minska klimatpåverkan vid drift av byggnader och dels för att optimera byggnader som delar av exempelvis energisystemet. Han tar upp frågan kring hur SGBC generellt, och certifieringar specifikt, kan bidra till att möjliggöra potentialen av ny hållbar teknik.

Vad händer till exempel i en framtid där digitala tvillingar av byggnader redan är certifierade? Vilken effekt har omfattningen av certifieringar och hur kan SGBC som branschorganisation fortsätta pusha branschen framåt? Jonas bjuder på en inspirerande föreläsning och framtidsspaning som väcker frågor och får oss att tänka vidare på hur vi agerar och möjliggör smartare och hållbarare byggnader och städer.

Om föreningsstämman

Under stämman ges en återblick av 2023 inklusive resultat samt eventuella motioner. Därefter röstas SGBC:s styrelse fram. Som avslutning bjuds det på mingel. Fullständig agenda kommer inom kort.

Motioner till stämman kan lämnas via e-post till medlem@sgbc.se senast den 30 april.

Kallelse

En kallelse till stämman har skickats till respektive medlemsorganisations primära kontaktperson. Om kontaktpersonen inte har möjlighet att närvara kan kallelsen vidarebefordras till annan person inom företaget eller organisationen. Är du osäker på vem som är kontaktperson på ditt företag eller din organisation, skicka ett mejl till medlem@sgbc.se.
Fler från samma bolag är givetvis välkomna att delta.

Endast en person per medlem får rösta. För att kunna rösta måste personen vara firmatecknare eller ha en fullmakt. Du hittar fullmakten här. Den scannas in och mejlas till medlem@sgbc.se.

Sista anmälningsdag är den 7 maj. Vill du anmäla dig i efterhand så kontakta medlem@sgbc.se.
___________________________________________

Handlingar för nedladdning:

Dessa kommer även att mailas ut via e-post i god tid innan stämman.
Vi vill observera en rättning i styrelsens stadgeförslag avseende §9, som per idag 2024-04-29 är åtgärdad i dokumenten ”Av styrelsen föreslagen ny stadga SGBC – ren version” och ”Av styrelsen föreslagen ny stadga SGBC – ändringar”.

Datum:

2024-05-15

Tid:

12:30 – 17:30

Plats:

Life City, Solnavägen 3H 113 64 Stockholm
Anmäl dig här