Chef för Miljöbyggnad till Sweden Green Building Council

Sweden Green Building Council (SGBC) är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Nu söker vi en Chef för Miljöbyggnad, som kommer ha det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets löpande drift och utveckling.

Sweden Green Building Council (SGBC) är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Vi ingår i en världsomspännande organisation med WGBC-representation i alla världsdelar. Vi arbetar aktivt för en god bebyggd miljö där hållbara lösningar efterfrågas och premieras. Våra medlemmar är företag och organisationer som arbetar med samhällsbyggande. Tillsammans vill vi skapa bättre byggnader och platser som ger människor sunda miljöer att leva, arbeta och leka i. SGBC har sedan starten 2009 vuxit snabbt och har idag runt 400 medlemmar och ett 40-tal anställda. Kontoret är beläget i ljusa och fina lokaler på Södermalm i Stockholm.

I rollen som chef för Miljöbyggnad har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets löpande drift och utveckling. Verksamhetsområdet är SGBC:s största och består av två certifieringssystem – Miljöbyggnad, som är Sveriges mest använda certifieringssystem för byggnader och Miljöbyggnad iDrift som kommer att lanseras under första kvartalet 2020. Det innebär att du i rollen som chef för verksamhetsområdet arbetar både strategiskt och verksamhetsnära. Du ansvarar för driftsfrågor i ett etablerat certifieringssystem, samtidigt som du driver tillväxtarbete i ett nytt. Till din hjälp har du flera seniora certifieringsspecialister, ett tekniskt och ett operativt råd, och ett stort antal samarbetsparters.

Tillsammans med SGBC:s andra verksamhetsområdeschefer ingår du i företagets Marknads- och utvecklingsforum och du rapporterar direkt till VD.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Representera Miljöbyggnad i interna och externa sammanhang, t.ex. hos SGBC:s medlemmar, på konferenser m.m.
  • Årligt budget-, affärs- och verksamhetsplanarbete
  • Strategisk planering för Miljöbyggnad
  • Beställare av utvecklings- och uppdateringsarbete
  • Deltagande i det tekniska respektive operativa rådet för Miljöbyggnad
  • Samarbete och koordination mellan SGBC:s olika system

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en gedigen kompetens inom hållbart byggande, mycket god kunskap och erfarenhet av Miljöbyggnad och lång erfarenhet av arbete inom fastighetsbranschen. Du har också kunskap om fastighetsförvaltning och driftsfrågor. Du har högskoleexamen inom relevant område och minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet. Det är meriterade om du också har ett specialistområde med fördjupade kunskaper inom exempelvis energi, installationsteknik, eller byggnadsfysik.

Personliga egenskaper
Som person har du hög integritet samtidigt som du är kommunikativ, engagerad och van att angripa utmaningar med en positiv inställning. Du är utvecklingsorienterad, tar initiativ och kan driva på saker själv. Du arbetar både strategiskt och operativt, vilket innebär att du har god förmåga att lyfta blicken samtidigt som du tycker om att dyka ner i detaljer. Som ledare är du tydlig och rak och du ser människors kvaliteter och möjligheter. Du är också bra på att skapa laganda och du har självklart ett genuint hållbarhetsintresse.

Ansökan
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@sgbc.se Har du frågor så kan du mejla dessa till samma adress så svarar vi! Vi är en modern arbetsplats som arbetar för jämställdhet och mångfald och vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande.

Vi tar emot ansökningar fram till och med den 29 februari, men vänta inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan!