Erik Sörbring

Erik Sörbring arbetar som gruppledare för energi och miljö på Ramboll, samt som driftchef för Miljöbyggnad på SGBC. Han är utbildad ingenjör och har arbetat som teknisk konsult sedan år 2002.

Varför är du kursledare hos SGBC?

Jag har valt att vara kursledare i Miljöbyggnad eftersom jag gillar att träffa nya människor och lär mig oerhört mycket i rollen. Det finns få tillfällen i livet när jag är 100 % närvarande i det jag gör under en längre tid, men för mig är ett sånt tillfälle när jag kliver in i rollen som kursledare. Då finns bara här och nu.

Varför vill du undervisa i kurser som berör hållbarhet?

För att hållbarhet är den enda viktiga frågan i dagens samhälle. Utan hållbar samhällsutveckling på alla plan så har vi ingen framtid och då saknar alla andra frågor relevans. Man kan intressera sig för räntepolitik, influencers eller nya hudvårdsprodukter, men inget av det spelar någon roll om vi inte styr tillbaka samhällsinriktningen till ett hållbart spår som gör det möjligt att leva på jorden även i framtiden.

Vad ser du som det viktigaste du som kursledare kan tillföra?

Självklart kan jag bidra med sakkunskap om det som kursen avser, men även att ge kursdeltagarna en trygghet i klassrummet och ett ökat självförtroende efter kursens slut.