BREEAM-dagen Copy

21 november är det dags för en heldag med temat Så uppnår vi de globala hållbarhetsmålen med BREEAM-SE. Varmt välkommen att inspireras, lära dig och knyta värdefulla kontakter under en dag om en av världens ledande hållbarhetscertifieringar! Sista anmälningsdag är 14 november!

När, var, hur?

Datum: 21 november 2019
Tid: Kl. 09.00-17.00, därefter mingel
Plats: Dome of Visions, Lindholmsplatsen, Göteborg

 

 

Ur programmet

Här hittar du det fullständiga programmet!

 

Klimatneutrala byggnader med BREEAM-SE och NollCO2

I Visby bygger Lidl Sveriges första klimatneutrala butik. Butiken ska certifieras i BREEAM-SE och är ett av tre pilotprojekt i SGBC:s kommande påbyggnadscertifiering för klimatneutrala byggnader, NollCO2.

  • Petra Wahlström, fastighetsutvecklare, Lidl Sverige
  • André Persson, miljökonsult, COWI
  • Pia Stoll, chef NollCO2, Sweden Green Building Council

Så blev Signalen 3 Årets BREEAM-byggnad
Vinnaren i kategorin Årets BREEAM-byggnad på Sweden Green Building Awards 2019 är Fabeges Signalen 3 som är belägen vid Solna station och certifierad i BREEAM-SE med betyget Excellent. Idag är byggnaden ICA:s huvudkontor.

  • Jonas Kunze, miljöansvarig, Fabege
  • Maria Bidegård, projektledare, ICA Gruppen

BREEAM-SE i hållbara stadsdelar

I den nya, hållbara stadsdelen Masthuggskajen i Göteborg bygger NCC  kontorsfastigheter som ska certifieras i BREEAM-SE. Stadsdelen Masthuggskajen är också först ut med att certifieras i Citylab.

  • Soumia El Ghazouani, fastighetsutvecklare, NCC
  • Åsa Lindell, specialistchef hållbarhet, NCC

Hållbara investeringar med BREEAM

BRE arrangerar varje år BREEAM Awards. 2019 vann Storebrand Fastigheter genom SPP Fastigheter det prestigefyllda priset GRESB/BREEAM Awards for Responsible Real Estate Investment.

  • Henrik Svensson, hållbarhetsansvarig, Storebrand Fastigheter

Årets BREEAM-SE-personer och företag
Vi delar i år ut prestigefyllda priser till de fastighetsägare och personer som betytt extra mycket och genom sin aktivitet i BREEAM-SE på riktigt gjort skillnad.

 

Moderator: Jonny Hellman
Dagen modereras av Jonny Hellman, Partner/Sustainable Growth Leader på Sustracon och tidigare vd på Byggvarubedömningen.
Hållbart och lönsamt byggande – nu och för framtiden
Människan vill bo, verka och leva i ett hållbart samhälle. Därför levererar BREEAM-SE verktyg för att förverkliga det. BREEAM-SE skapar förutsättningar till att bygga hållbart och miljövänligt. Mervärden för dig är framtida lönsamhet, smidighet och en effektiv byggprocess. Genom att påverka livssituationen för en lång tid framåt gör vi tillsammans skillnad och får människor att må lite bättre. På riktigt.

Läs mer om hållbarhetscertifieringen BREEAM-SE.

Utställare

BioNova One Click LCA

One Click LCA is a user friendly and robust tool for LCA, LCC, and carbon reduction. It’s the most used LCA software for BREEAM worldwide, and supports also Miljöbyggnad, NollCO2, LEED and also the upcoming Klimatdeklaration. For BREEAM-SE 2017 it supports up to 20 credits. Drop by at our stand for a quick demo or learn more!