Nu släpps remissen för Citylab certifiering av stadsdelar

Citylab certifiering av en stadsdels hållbarhet ska utvärdera hållbarheten i stadsdelar som tagits i bruk, där de boende flyttat in och verksamheter är igång. Nu kan du tycka till om den nya certifieringen!

Citylab certifiering av en stadsdels hållbarhet är den fjärde av totalt fyra certifieringar i Citylab. Den första delen, Citylab för stadsutvecklingsprojekt, lanserades 2018. Denna certifiering, för den färdigbyggda stadsdelen, lanseras den 31 oktober.

– Det har varit ett intensivt arbete det senaste året tillsammans med många av SGBC:s medlemmar och det känns väldigt roligt att nu skicka ut den sista certifieringen i Citylabs verktygslåda på remiss, säger Sigrid Walve, chef Citylab på Sweden Green Building Council.

”Bättre uppföljning behövs”

Citylab certifiering av stadsdelar är den första svenska certifieringen för hållbara stadsdelar, och är ett verktyg för att klara globala och nationella hållbarhetsmål. Certifieringen ska utvärdera alltifrån luftkvalitet och klimatpåverkan till om människor känner sig trygga. Tove Malmqvist Stigell, docent vid KTH, är en av de som leder arbetet med certifieringen.

– Det behövs bättre uppföljning av hållbarhetsåtgärders effekt i stadsutvecklingsarbetet. Min förhoppning är att den här certifieringen ska kunna bidra på ett verksamt sätt med det.

Vi vill ha dina synpunkter!

För att certifieringen ska bli av högsta kvalité tar SGBC tacksamt emot dina synpunkter. Remissperioden pågår till och med den 4 juni 2109.

Ladda ned och svara på remissen här.