Uppdatering för poängen "Materials & Resources - Building Product Disclosure and Optimization - Material Ingredients" i LEED v4

SGBC har framgångsrikt fått in en uppdatering i LEED v4 för poängen "Materials & Resources - Building Product Disclosure and Optimization - Material Ingredients". Materialingredienser kan numera även listas enligt det europeiska EC-numreringssystemet utöver CASRN. En ytterligare justering är att det nu finns ett internationellt sätt att använda material som har ingredienser med på REACH-listan upp till nivån max 100ppm. Detta gentemot tidigare 0 ppm.

Läs mer hos USGBC (extern länk).

GBCI öppnar i Europa

GBCI Europe har öppnat i München i Tyskland. GBCI är granskningsorgan för LEED och har tidigare enbart funnits i USA. I och med att man öppnat kontoret i Tyskland innebär detta att man i framtiden kommer granska samtliga europeiska LEED-certifieringar i Europa istället för USA. Vi ser fram emot dessa förändringar och återkommer när vi har fler uppdateringar om hur processerna kommer fungera.

Hemsida för GBCI Europe (extern länk).

Äldre nyheter för LEED

2014 10 06

Den senaste versionen av DES Guide finns nu att ladda ner under Dokument för LEED.

2014 08 13

Du kan nu ladda ner LEED In Motion Sweden direkt från vår hemsida. Läs mer under Dokument för LEED.

USGBC har släppt ett nytt verktyg för att se hur många byggnader som certifierats enligt LEED världen över. Sverige-specifika data finns tillgängliga, läs mer på denna sida.

2014 01 13

Listan över certifierade byggnader i Sverige har uppdaterats. Läs mer här.

2013 12 20

Det finns nu möjlighet att anmäla sig till arbetsgrupperna för LEED år 2014. Läs mer på denna sida.

2013 12 09

Regional Priority Credits för version 4 har formaliserats. Läs mer här.