Sigrid Walve ny chef för Citylab på Sweden Green Building Council

PRESSMEDDELANDE 2017-11-15

Sweden Green Building Council får en ny chef för Citylab från och med den 1 december. Sigrid Walve, som idag är utvecklingsledare för samhällsbyggnad på Vallentuna kommun, tar över efter Ann-Kristin Belkert.

Sigrid har länge varit engagerad i Sweden Green Building Councils arbete med hållbar stadsutveckling. Hon har varit med i projektet Hållbarhetscertifiering av stadsdelar (HCS) som låg till grund för Citylab och har länge varit en ambassadör för Citylab och Sweden Green Building Council. Ann-Kristin Belkert startar nu eget företag, för att kunna bredda sitt engagemang för hållbar utveckling och arbeta med att hjälpa offentliga och privata aktörer att implementera de globala målen och Agenda 2030.

- Att utveckla Citylab tillsammans med kollegor, medlemmar och samarbetspartner har varit roligt och lärorikt. Jag är stolt och tacksam över det stora engagemang som alla har visat. Sedan 2010 har vi genomfört hundratals workshops, seminarier och möten för att utveckla verktyg för hållbar stadsutveckling som skapar samsyn och mervärden för olika aktörer, säger Ann-Kristin Belkert. Utveckling och drift av Citylab går nu in i ett nytt skede. Jag har ett stort förtroende för Sigrid, som har varit delaktig i utvecklingen sedan vi startade och har en hög kompetens inom stadsutveckling. Jag önskar henne och mina kollegor ett stort lycka till. Jag tar nu med mig de kunskaper och erfarenheter jag har fått och startar företaget Actinate.

Citylab är ett snabbt växande område för Sweden Green Building Council. Citylab Action-programmet, som hittills har hållits i två omgångar, är mycket uppskattat av de projekt som deltar och just nu förbereds nästa års omgång. Efter årsskiftet släpps även det första steget i Citylab-certifieringen och utvecklingsarbetet av det andra steget lägger i en högre växel.

- Det är med stor glädje jag nu tar över utvecklingen av Citylab efter Ann-Kristin, som på ett så fantastiskt sätt har lett arbetet sedan start, säger Sigrid Walve. Jag tror verkligen på delningskulturen inom Citylab, som är helt unik med sin kreativa process där praktik och akademi möts och där man sätter hållbarhetsmålen tillsammans.

Sigrid tillträder som chef för Citylab den 1 december och kommer att arbeta tillsammans med Ann-Kristin fram till slutet av januari för att få den bästa möjliga starten och för att lära känna sin avdelning.

--

För frågor, kontakta Cecilia Ehrenborg Williams, VD på Sweden Green Building Council, eller 070-723 72 36

Sigrid Walve nås efter den 1 december på

Kompletta kontaktuppgifter finns på https://www.sgbc.se/kontakt/medarbetare