Årets granskare i Miljöbyggnad och Årets positiva bidrag i Miljöbyggnad 2018 utsedda

På Miljöbyggnadsdagen 2018 den 12 april delades för första gången utmärkelserna Årets granskare i Miljöbyggnad och Årets positiva bidrag i Miljöbyggnad ut.

Årets granskare i Miljöbyggnad 2018 blev Christina Carlsson, miljökonsult på Kodeda konsulter.

- Det känns jättekul att få den här utmärkelsen! Att vara granskare är väldigt givande eftersom jag får inblick i så många fina projekt runt om i hela landet, säger Christina.

Utmärkelsen Årets positiva bidrag i Miljöbyggnad 2018 gick till två personer - Lisa Pouliot, Hållbarhetsansvarig på Galären AB och Elisabeth Blomé, hållbarhetssamordnare på Akademiska Hus.

- Det känns väldigt härligt och värmande att bli uppmärksammad för mitt engagemang i Miljöbyggnad! Miljöbyggnad är ett av våra viktigaste verktyg för att nå våra hållbarhetsmål i både om- och nybyggnation och förvaltningsskedet, säger Elisabeth Blomé. 

Juryns motiveringar

Lisa Pouliot, Hållbarhetsansvarig, Galären AB
”Som en av Miljöbyggnads främsta ambassadörer i norra Sverige delar hon gärna med sig av sin kunskap på ett generöst sätt. Hon använder Miljöbyggnad för att driva hållbarhetsarbetet framåt i sin egen organisation och försöker även få med sig andra i branschen. Hon är en visionär som vågar testa nya vägar."

Elisabeth Blomé, hållbarhetssamordnare, Akademiska Hus
”Med sin entusiasm och vetgirighet för Miljöbyggnad så utmanar den här personen Miljöbyggnadsavdelningen till ständig förbättring. Hon visar ett helhjärtat engagemang och hjälper oss att bli tydligare i vår kommunikation och förbättra våra arbetssätt och instruktioner.” 

Christina Carlsson, miljökonsult, Kodeda konsulter
”Årets granskare har varit med nästan från Miljöbyggnads begynnelse. Utan att göra för mycket väsen av sig är hon år efter år den som granskar flest ansökningar. Årets granskare i Miljöbyggnad är kunnig, erfaren och ödmjuk.”